Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Ahmet Ercan'dan açıklama: Büyük deprem tehlikesi hangi ilde?

Ahmet Ercan'dan açıklama: Büyük deprem tehlikesi hangi ilde?

İzmir'de meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Ahmet Ercan bölgede 6.5 büyüklüğünde depremin üretilebileceğini açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ahmet Ercan'dan açıklama: Büyük deprem tehlikesi hangi ilde?

Depremin Boyutu

Dün, İzmir'de meydana gelen deprem, AFAD'ın verilerine göre 4.2 büyüklüğündeydi. Depremin merkezi Bayındır olarak belirlendi ve etkisi sadece İzmir ile sınırlı kalmayarak bazı Manisa ilçelerinde de hissedildi.

Uzmanların Değerlendirmesi

Deprem sonrası alanında uzman isimlerden önemli açıklamalar geldi. Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya üzerinden yaptığı uyarıda, bölgede 6.5 büyüklüğünde bir depremin olabileceği konusunda dikkat çekti. Ercan, İzmir Bayındır Yakacık'ta meydana gelen M4.3'lük depremin, 10.5 kilometre derinlikte gerçekleştiğini ve bu bölgenin M6.5 büyüklüğünde bir depreme neden olabileceğini belirtti. Ancak, küçük depremin öncü bir sinyal olup olmadığı konusunda net bir bilgi bulunmadığını ifade etti.

Prof. Dr. Naci Görür'ün Değerlendirmesi

Bölgeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan bir diğer uzman ise Prof. Dr. Naci Görür oldu. Görür, Yakacık-Bayındır/İzmir'deki 4.3 büyüklüğündeki depremi, Küçük Menderes Grabeni içerisinde ve grabenin kuzey kanadında meydana geldiğini belirterek, bu bölgenin zaman zaman 4.3 büyüklüğünde depremlerle sarsıldığını söyledi. Ayrıca, bölgenin kuzey-güney yönlü bir gerilim yaşadığını ifade etti ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

458

456457

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eğitim-İş 18 yaşında 

Eğitim-İş 18 yaşında