Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem 81 ilden toprak getirildi! 3 tonluk Türkiye Haritası Külliye'de

81 ilden toprak getirildi! 3 tonluk Türkiye Haritası Külliye'de

Türkiye'nin 81 ilinden alınan topraklarla oluşturulan 3 tonluk Türkiye Haritası, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne vinçle getirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
81 ilden toprak getirildi! 3 tonluk Türkiye Haritası Külliye'de
KAYNAK: İHA

Yönetmen Cankut Kaan Bolat ve Görüntü Yönetmeni Emre Görücü liderliğindeki ekip, Cumhuriyet'in 100. yılı için Türkiye'nin 81 ilinden topladıkları topraklarla oluşturdukları özel bir haritayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etti. 3 tonluk harita Külliye'ye vinçle getirildi.

Cumhuriyet'in 100. Yılına Özel Harita: 'Cumhuriyet'e Yolculuk, Asırlık Portre'

Cumhuriyet'in 100. yılı için özel bir hediye olarak hazırlanan 'Cumhuriyet'e Yolculuk, Asırlık Portre' isimli Türkiye Haritası, 81 ilden topladıkları topraklarla oluşturuldu. 3 ton ağırlığındaki bu eşsiz eser, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne vinçle getirilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edildi.

81 Ilden Toprak Getirildi! 3 Tonluk Türkiye Haritası Külliye'de  (2) Result

Yönetmen ve Görüntü Yönetmeni 36 Bin Kilometrelik Bir Yolculuğa Çıktı

Yönetmen Cankut Kaan Bolat ve Görüntü Yönetmeni Emre Görücü liderliğindeki ekip, Cumhuriyet'in 100. yılına özel bu projede Türkiye'nin 81 ilini ziyaret ederek toprak topladı. 36 bin kilometrelik bir yolculuk süresince özel rotalardan geçen ekip, her bölgeden topladıkları topraklarla 'Cumhuriyet'e Yolculuk, Asırlık Portre' adlı eseri oluşturdu.

Toprakları Şehit Kanı Dökülen Yerlerden Toplandı

Projenin detaylarını paylaşan Yönetmen Cankut Kaan Bolat, özellikle Kurtuluş Savaşı'nda şehit kanı dökülen yerlerden toprak toplamayı amaçladıklarını belirtti. Sınırları aşarak Türkiye'nin dört bir yanındaki özel rotalara ulaşan ekip, 30 gün süren bir süreçte 36 bin kilometrelik bir mesafe kat etti.

81 Ilden Toprak Getirildi! 3 Tonluk Türkiye Haritası Külliye'de  (3) Result

'Bunun Bir Yol Hikâyesini Yaptık'

Zorlu bir yolculuk sürecinden geçtiklerini ifade eden Bolat, 'Gezdiğiniz yerlerde farklı streslerle karşılaştık. Sınır ötesi harekatlar devam ederken insanlar 'Ne yapacaksınız' diye soruyordu. Biz de bu topraklardan bir tablo yapacağımızı söyledik. Bu süreçte keyifli bir yolculuk geçirdik ve aynı zamanda bir belgesel hazırladık. Cumhuriyet'in kurtuluş hikayesini anlatan bu eseri bir gün vatandaşlarımızla buluşturmayı umuyoruz.'

'Siyaset Üstü Bir İş'

Yönetmen Bolat, projeyi tamamlayıp ortaya çıkan eseri ofiste sergileyemeyince, Cumhurbaşkanlığı makamına hediye etme kararı aldıklarını belirtti. Bolat, 'Cumhurbaşkanı'na nasıl böyle bir hediye vereceksin' sorusuna 'Bu siyaset üstü bir iş. Görüşümüz ne kadar farklı olursa olsun Cumhurbaşkanı'nın milli duruşu net. Ben bu ülkenin sinemacısıyım. Bu hediyeyi kabul edeceğini düşünüyorum' dedi.

'Portrenin Başında Buluşmak Hayalimiz'

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü, projeyi yakından takip edip hediyenin verilmesi konusunda destek oldu. Bolat, 'Bizi aradılar, teşekkür ettiler, makamlarına davet ettiler. Şansımıza ana protokol girişine indirilen eser, Cumhurbaşkanımızın başdanışmanlarından birinin destekleriyle görülebildi. Bir gün, eserin başında Cumhurbaşkanı ile buluşmak hayalimiz' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 Kadir Gecesi Ne Zaman ?

2024 Kadir Gecesi Ne Zaman ?