Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem 75 milyon değerindeki arsayı satmaya çalıştılar suçüstü yakalandılar

75 milyon değerindeki arsayı satmaya çalıştılar suçüstü yakalandılar

94 yaşındaki Sadık Öçal, 10 yıldır yatağa bağlı bir yaşam süren kişi 75 milyon lira değerindeki arsasını dolandırıcılara kaptırıyordu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
75 milyon değerindeki arsayı satmaya çalıştılar suçüstü yakalandılar
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

94 yaşındaki Sadık Öçal, 10 yıldır yatağa bağlı bir yaşam sürdürüyor ve birikimleri az kalsın sahte evrak düzenlenerek heba ediliyordu. Yaklaşık 75 milyon lira değerindeki arsasını satmaya çalışan dolandırıcılar, tapu memurlarının dikkati sayesinde suçüstü yakalandılar.

Yaşlı adam adına düzenlenen sahte kimlikle Antakya'da bir sağlık raporu alındı ve notere giden dolandırıcılar, yanlarında bir dublör de bulundurarak işlem yapmaya çalıştılar. Dublöre vekaletname verildi ve ardından işlemler devam etti. Ancak, tapu memurları ardı ardına yapılan işlemleri sorguladılar ve şüphelendiler. Evrakların asıllarını talep ettiler. Fakat avukat, nüfus cüzdanının bulunduğu belgeyi göndermedi. Çocuklar bu dolandırıcılık olayından habersizdi. Tapu memurları, usulsüz işlemler olduğunu düşündüler ve durumu emniyete bildirdiler. Avukat daha sonra tapu müdürlüğüne çağrıldı, ancak bu sefer binada sivil polisler onu bekliyordu.

75-milyon-liralik-vurguna-sucustu-94-yasindaki-adamin-arsasini-satmaya-calistilar

Suçüstü yakandılar

Avukat ve asistanı işlemleri yapmak için geldiklerinde suçüstü yakalandılar. Yapılan incelemede nüfus cüzdanının sahte olduğu ve evraktaki mühürlerin yanlış yerlere vurulduğu tespit edildi. Dolandırıcılık olayıyla ilgili diğer şüpheliler halen aranıyor. Şamlar Mahallesi Muhtarı Oktay Doğan, arsanın Kanal İstanbul'un havzasında yer aldığını ve bugünkü tahmini değerinin yaklaşık 70-75 milyon lira olduğunu belirtti. Dolandırıcıların satış işlemleri için detaylı bir senaryo oluşturduklarını ifade etti ve yaşlı adamın yerine bir dublör kullandıklarını açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serik'te t*ciz şüphelisi yakalandı

Serik'te t*ciz şüphelisi yakalandı