Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem 65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ ULAŞIM ÜCRETLİ Mİ OLDU?

65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ ULAŞIM ÜCRETLİ Mİ OLDU?

65 Yaş üstü vatandaşların ücretsiz kartlarının iptal edileceğine yönelik haberler tüm yurtta tedirginlik yarattı. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) de bu haberlere cevap verdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ ULAŞIM ÜCRETLİ Mİ OLDU?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından Ankaralı vatandaşların telefonlarına gönderilen mesajlar karışıklığa neden oldu. Son dönemlerde Ankara Büyükşehir Belediyesinin otobüs ve metrolarda 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz artlarını iptal etme kararı aldığı yönünde yayımlanan asılsız haberlerle ilgili duyuruda bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi bu asılsız iddialara noktayı koydu.

"BU YALANDIR"

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), “Bazı art niyetli kişiler, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs ve metrolarda 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz kartlarını iptal etme kararı aldığını yaymaktadır. Bu yalandır. Ücretsiz taşıma yetkisi kanunla belirlenmektedir. Belediyemizin böyle bir kararı bulunmamaktadır. Özel Halk Otobüsleri, kötü ekonomi, artan maliyetler ve mazot fiyatları nedeniyle tüm Türkiye’de ücretsiz taşıma hizmetini ekim ayında durdurma kararı almıştır” açıklamasını yaptı.

O İDDİLARA YANIT VERDİ

ABB, “Belediyenin halk otobüsü esnafına serbest kart için yaptığı ödemeyi geri çekmesi nedeniyle serbest kartla ücretsiz seyahatin sona erdiği” iddialarına yanıt verdi. ABB’den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:  “Bazı art niyetli kişiler, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs ve metrolarda 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz kartlarını iptal etme kararı aldığını yaymaktadır.  Bu yalandır. Ücretsiz taşıma yetkisi kanunla belirlenmektedir. Belediyemizin böyle bir kararı bulunmamaktadır. Özel Halk Otobüsleri, kötü ekonomi, artan maliyetler ve mazot fiyatları nedeniyle Tüm Türkiye’de ücretsiz taşıma hizmetini ekim ayında durdurma kararı almıştır. Özel Halk Otobüsleri, ücretsiz taşıma karşılığında talep ettikleri destekleri Bakanlıklardan alırlarsa bu kararı uygulamayacaktır. Bu kararın Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgisi bulunmamaktadır.”ABB’nin konuya ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımı ise şöyle: “Ankara'da değil tüm Türkiye'de bu karar alındı. Kararı alan ABB değil, Özel Halk Otobüsleri Birliği. Kararın nedeni ABB'nin desteği kesmesi değil, ekonominin kötü olması ve artan mazot fiyatları. Kararı alanların talepleri, ücretsiz binen vatandaşlar için Bakanlık tarafından verilen desteğin artırılması. Ücretsiz taşıma yetkisi kanunla belirlenmektedir. Buna Belediye müdahale edemez. Çamur, yine atanın eline bulaşmıştır" 

ANTALYA 65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN NE DİYOR?

Son zamanlarda sosyal medyada ücretsiz taşıma hakkının kaldırılacağı iddiaları gündemi meşgul edildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanan 65 yaş üstü kişilere yönelik 2020 yılında covid bulaşma riskinden dolayı tedbir amaçlı geçici süreyle durdurulmuştu. Ağustos ayı itibariyle Ankara, Burdur ve İstanbul'da 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kartlarının iptali için peş peşe açıklamalar geldi. 65 yaş üstü kesimden çok fazla insanı barındıran Antalya için toplu ulşaım ücretsiz kartlarının iptali şimdilik söz konusu değil.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray'dan Beşiktaş'a sert cevap!

Galatasaray'dan Beşiktaş'a sert cevap!