Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem 6 yaşındaki çocuk evlendirilebilir diyen Nurettin Yıldız'ı eleştiren Zafer Arapkirli beraat etti

6 yaşındaki çocuk evlendirilebilir diyen Nurettin Yıldız'ı eleştiren Zafer Arapkirli beraat etti

Gazeteci ve televizyon programcısı Zafer Arapkirli, 2018 yılında Nureddin Yıldız'ın "6 yaşında kız çocuklar evlendirilebilir" açıklamasını eleştirdiği gerekçesiyle hakkında açılan 'hakaret' davasından beraat etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
6 yaşındaki çocuk evlendirilebilir diyen Nurettin Yıldız'ı eleştiren Zafer Arapkirli beraat etti

Gazeteci Zafer Arapkirli'nin, 2018 yılında başlayan ve "6 yaşındaki kız çocukları evlendirilebilir" diyen Sosyal Doku Vakfı'ndan Nurettin Yıldız'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davaya bugün İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmaya Zafer Arapkirli ile avukatları katıldı. Şikayetçi Nurettin Yıldız ile avukatı ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, hakaret suçunun haksız bir fiile tepki olarak işlendiğinin anlaşıldığından, sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesini talep etti.

Hiçbir kız çocuğu reşit olmadan evlendirilmemelidir

Zafer Arapkirli, savcının mütalaasına karşı savunmasını yaparak, davanın hakaret davası olmadığını reddetti. Toplumun dezavantajlı kesimi olan kadınlar ve kız çocuklarını savunmak amacıyla bu duruşmada bulunduğunu ifade etti.

Nureddin Yıldız ile herhangi bir husumetinin olmadığını belirten Arapkirli, kamuoyuna yansıyan haberler üzerine bir gazeteci olarak davaya konu tweet'leri paylaştığını ve bunu inkar etmediğini vurguladı.

Paylaştığı tweet'lerin arkasında durduğunu belirten Arapkirli, "Hiçbir kız çocuğu reşit olmadan evlendirilmemelidir. Bunu da her ne olursa olsun savunmaktayım. Beraatımı talep ederim" dedi.

Mahkeme, avukatların da mütalaaya karşı beyanlarını alarak kararını açıklayacağını bildirdi ve Zafer Arapkirli'nin son sözlerini sordu.

Mahkeme, Zafer Arapkirli hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi

Zafer Arapkirli, son sözlerinde; "Pedofiliyi meşrulaştırmak isteyen herkese karşı vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Mahkemenin vereceği karara saygılıyım" dedi. Mahkeme, Zafer Arapkirli hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş Başkan Adayı Hasan Arat yönetim kurulu listesini Divan Kurulu'na sundu

Beşiktaş Başkan Adayı Hasan Arat yönetim kurulu listesini Divan Kurulu'na sundu