Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem 52 İLE EMNİYET MÜDÜRÜ ATANDI, SERVET YILMAZ'IN KOLTUĞU DEĞİŞTİ

52 İLE EMNİYET MÜDÜRÜ ATANDI, SERVET YILMAZ'IN KOLTUĞU DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan atama kararıyla 52 ilin emniyet müdürü değişti. Emniyet müdürleri kararnamesi Resmi Gazete’de yayınlandı. Sedat Peker'le polemik yaşayan Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz görevden alındı. Yılmaz’ın adı Sedat Peker’in iddialarında geçiyordu ve Süleyman Soylu’ya yakınlığı ile tanınıyordu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
52 İLE EMNİYET MÜDÜRÜ ATANDI, SERVET YILMAZ'IN KOLTUĞU DEĞİŞTİ

Emniyet müdürleri kararnamesi Resmi Gazete’de yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan atama kararıyla 52 ilin emniyet müdürü değişti. Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne görevden alındı. Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne; Elazığ İl Emniyet Müdürü Celal Sel ise İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne atandı.  Ankara’nın yanı sıra İzmir, Bursa, Denizli, Erzurum, Edirne, Şanlıurfa ve Muğla’nın da aralarında bulunduğu 24 ilin Emniyet müdürleri değişti. Kararnameye göre, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığı ile bilinen  Servet Yılmaz, Ankara Emniyet Müdürlüğü görevinden alındı.

83 ATAMA YAPILDI

Emniyet müdürleri kararnamesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı. Kararla, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde 83 atama yapıldı. Ankara, İzmir, Bursa, Şanlıurfa, Gaziantep, Erzurum, Edirne, Denizli, Muğla, Trabzon, Konya, Balıkesir illerinin de arasında olduğu 52 ilin emniyet müdürü değişti.

ANKARA VE İZMİR İL EMNİYET MÜDÜRLERİ GÖREVLERİ DEĞİŞTİ

Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne görevlerinden alınarak Emniyet Genel Müdürlüğü emrine atandı. Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Ankara İl Emniyet Müdürü; Elazığ İl Emniyet Müdürü Celal Sel ise İzmir Emniyet Müdürü olarak atandı. Kararnameyle Emniyet Genel Müdür Yardımcılıklarına da atama yapıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanı Mahmut Çorumlu, Samsun İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Polis Başmüfettişleri Selami Yıldız ve Caner Tayfur Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne, İstihbarat Başkanı Sabit Akın Zaimoğlu atanırken; Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’ne de Terörle Mücadele Daire Başkanı Hasan Yiğit getirildi.

ERZURUM'DA GÖREV DEĞİŞİMİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde seçim otobüsünün taşlı saldırıya uğradığı dönem Erzurum İl Emniyet Müdürü olan Levent Tuncer de görevden alınanlar arasında yer aldı. Tuncer’in yerine Karabük İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar getirildi. Polis Başmüfettişi Erdem Bildirici Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü, Yozgat İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Trabzon İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne, Bitlis İl Emniyet Müdürü Celal Özcan atanırken; Muğla İl Emniyet Müdürlüğüne ise Bingöl Emniyet Müdürü Ali Canbolat getirildi.

“AKRABANIN HATRI İÇİN SANA DAKUNMUYORUM”

Atamaalrda adı geçen Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Sedat Peker'le yaşadığı polemikle adından söz ettirmişti. Suç örgütü lideri Sedat Peker, Servet Yılmaz için şunları söylemişti:  "Sana sözüm olsun, toplattırdığın tüm rüşvet paralarının kimlerde olduğunu ayrıca da neler yaptığını…Ankara Emniyet Müdürü servet yılmaz, akrabanın hatırı için sana hiç dokunmuyordum. Artık benden her kötülüğü bekle" ifadelerini kullanmıştı.

1-585

2-249

3-183

4-157

SÜLEYMAN GEZİCİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Taksimetreye yeni zam yolda

Taksimetreye yeni zam yolda