Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem 2024 emekliye refah payı belli oldu mu? Hesapları Nasıl Etkileyecek?

2024 emekliye refah payı belli oldu mu? Hesapları Nasıl Etkileyecek?

Emekliler, milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenlemelerin ardından zam rakamlarını merakla bekliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024 emekliye refah payı belli oldu mu? Hesapları Nasıl Etkileyecek?
KAYNAK: Haber Merkezi

Ekonomi piyasalarındaki dalgalanmalar ve ani fiyat artışları nedeniyle düşük gelir grubundaki emekli kesimin maddi koşullarını göz önünde bulundurarak bir dizi düzenleme yapılmıştır. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklilerinin yaşam standartlarının yükseltilmesi hedeflenerek gerçekleştirilen reformlar arasında, özellikle seyyanen ve refah payı zammı öne çıkmaktadır.

Yeni yılın başlamasıyla birlikte, emekliler, reformlara ilişkin açıklamaları yakından takip etmeye başlamıştır. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için sadece enflasyon artışı değil, aynı zamanda bir reform öngörülmektedir. Bu bağlamda, iki önemli değerlendirme bulunmaktadır. İlk değerlendirmeye göre, emeklilerin enflasyon zammı, refah payı ile birlikte artırılacaktır. Diğer bir değerlendirmeye göre ise emeklilerin zam oranlarının yüzde 50 seviyelerine ulaşması beklenmektedir.

Emeklilere Yeni Yılda Taban Aylıkta Artış: Beklenen Reformlar Açıklandı!

İkinci bir formül de taban emekli aylığına yöneliktir. Bu çerçevede, şu an için 7 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığı ödemesinin artırılması hedeflenmektedir. Bu konuda 10 bin lira seviyesi gündemde bulunmaktadır. İyileştirmenin 3 Ocak tarihinde açıklanması beklenmektedir. Refah payı ve taban aylık artışı yasa ile sağlanacağı için, yapılacak düzenleme hızla Meclis'e sevk edilecektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya 3 Ocak 2024 Hava Durumu

Antalya 3 Ocak 2024 Hava Durumu