Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem 14 il için sarı kodlu uyarı: Sağanak kuvvetli rüzgâr ve çığ riski

14 il için sarı kodlu uyarı: Sağanak kuvvetli rüzgâr ve çığ riski

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Ağrı, Artvin, Bitlis, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kars, Muş, Rize, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan ve Iğdır illerini sarı kodla uyardı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
14 il için sarı kodlu uyarı: Sağanak kuvvetli rüzgâr ve çığ riski
KAYNAK: Haber Merkezi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin geneli parçalı ve çok bulutlu bir hava ile karşı karşıya. Kıyı Ege, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ile Edirne, Kırklareli, Isparta, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Kırşehir, Antalya, Tunceli, Bingöl, Muş ve Ağrı çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve sis görülebilirken, buzlanma ve don olayları da dikkat çekiyor.

Hava Sıcaklığı:

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgâr:

Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif esmesi beklenirken, Marmara'nın güneybatısı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgârlar (40-60 km/saat) görülebilir.

Çığ Tehlikesi Uyarısı:

Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ tehlikesi bulunmakta. Bu bölgelerdeki vatandaşların dikkatli olması önem arz ediyor.

Bölgesel Hava Durumu:

Marmara Bölgesi:

Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde öğleden sonra yağmur ve sağanak yağışlar gözlemlenebilir. Rüzgârın bu bölgelerde kuvvetli esmesi bekleniyor.

Ege Bölgesi:

Parçalı ve çok bulutlu hava, Kıyı Ege ile Uşak ve Kütahya çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte gelecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve sis bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi:

Çok bulutlu bir hava, Doğu Akdeniz ile Antalya ve Isparta çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlarla kendini gösterecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve sis olabileceği belirtiliyor.

İç Anadolu Bölgesi:

Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava, Eskişehir ve Kırşehir çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar getirecek. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görülebilirken, doğu kesimlerde buzlanma ve don olaylarına dikkat edilmeli.

Batı Karadeniz Bölgesi:

Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, iç kesimlerde pus ve sis olabilir.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi:

Parçalı ve çok bulutlu hava, bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olaylarına neden olabilir. Dağlık ve karla kaplı dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Doğu Anadolu Bölgesi:

Çok bulutlu bir hava, Tunceli, Bingöl, Muş ve Ağrı çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlarla kendini gösterecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayları ile birlikte pus ve sis bekleniyor. Dağlık bölgelerde çığ tehlikesi bulunmakta.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi:

Parçalı ve çok bulutlu bir hava, bölgenin kuzey kesimlerinde yer yer yağmur ve sağanak yağışlarla gelecek. Sabah ve gece saatlerinde pus ve sis olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
8 Şubat 2024 TV yayın akışı! Bugün hangi diziler var? Bugün kanallarda ne var?

8 Şubat 2024 TV yayın akışı! Bugün hangi diziler var? Bugün kanallarda ne var?