Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem 12 KURUMDAN MECLİS BAŞKANINA KINAMA

12 KURUMDAN MECLİS BAŞKANINA KINAMA

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği'nin de aralarında olduğu 12 Dernek ve Platform 19 Mayıs mesajında Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmayan Meclis Başkanı Mustafa Şentop'u kınadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
12 KURUMDAN MECLİS BAŞKANINA KINAMA

İKKB Kordinatörü Nazan Moroğlu, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, ÇYDD Genel Başkanı Ayşe Yüksel, Avukatlar Dayanışma ve Hukuk Araştırmaları Vakfı Başkanı Uğur Yetimoğlu, Kadın Araştırmaları Derneği Başkanı Necla Arat, İstanbul Dayanışma Platformu Başkanı Nilüfer Akaktan, İstanbul'u Sevenler Derneği Başkanı Gülşen Şen, Kadın Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Hilal Gültepe Öztürk, Basın Konseyi Kurucu Başkanı Oktay Ekşi, Ege Kadın Buluşması Platformu EKBP, İstanbul Düşünce ve Eğitim Derneği Başkanı Gaye Donay ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) Başkanı Ahmet Altınel'in ortak açıklaması şu şekilde: 

KAMUOYUNA DUYURURUZ. TBMM BAŞKANINI KINIYORUZ. KURTULUŞUN VE CUMHURİYETİMİZİN SİMGESİ 19 MAYIS’TIR. 19 Mayıs’larda kutlanan ulusal bayramımızın adı “ATATÜRK’Ü ANMA, Gençlik ve Spor Bayramı”dır. TBMM Başkanı, 19 Mayıs’ı kutlarken ATATÜRK’ÜN adını anmadı. KINIYORUZ.

2012 yılında Millî Eğitim Bakanlığı’nca, ulusal bayramları kutlama yönetmeliğinde yapılan değişiklikte 19 Mayıs “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın üçe bölünmüş şekilde - ‘Atatürk’ü Anma’, - ’Gençlik’ - ‘Spor’ bayramı olarak üç kategoride kutlanacağı ilan edilmişti.

O tarihten sonra resmî törenlerde Atatürk’ü anmamaya başladılar. Günün bölünme amacının da bu olduğu anlaşılmaktadır. Oysa Kurtuluşun ve Kuruluşun simgesi olan 19 Mayıs’ta kutladığımız bayramın adı da anlamı da özü de bir bütündür. VAZGEÇMİYORUZ.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı her zaman özüne, amacına uygun kutlayacağız.




Kamer DURDU 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AHBAP’tan depremzede öğrencilere burs

AHBAP’tan depremzede öğrencilere burs