Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem 100. Yıl'da onurla ve gururla

100. Yıl'da onurla ve gururla

100. Yılında gizli maddelerin sonlanacağı ve Türkiye'nin ekonomik özgürlüğe kavuşacağı iddiaları ile sık sık gündeme Lozan Antlaşması 100. Yılında. Lozan Antlaşması’nın 100. Yılı için bir açıklamada Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Başkanı Meral Güler’den geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Meral Güler Lozan’ın 100 yılı basın açıklamasına Mustafa kemal atatürk’ün Lozan için dile getirdiği “’Bu antlaşma, Türk ulusuna karşı yüzyıllardan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşması ile tamamlandığı sanılmış büyük bir yok etme girişiminin yıkılışını bildirir bir belgedir’’ sözleriyle ifade ettiği Lozan Antlaşması, Türkiye’ye dayatılmak istenen sömürge düzenine karşı çıkan Türk milletinin bağımsızlığına sahip çıkmak için verdiği var olma savaşının zaferle sonuçlanan belgesidir” sözüyle başladı.

Lozan’ın inanç, cesaret ve fedakârlıkla elde ettiği başarı olduğunu dile getiren Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Güler, Türk devletinin kurulduğunu ve tüm dünya tarafından onaylandığını gösteren ebedi hukuki belge olduğunu Yeni, modern, kalkınmış ve güçlü Türkiye’nin temelini atan Lozan Antlaşması olduğunu belirterek Atatürk’ün şu sözlerini ekledi “Zorunlu ve hayati olmadıkça savaş bir cinayettir” sözlerini de ekledi.

“Onurunu, gururunu ve hazzını yaşadık”

Lozan’ın kalıcı barış dönemin sürdürülebilmesi için en temel güvence olduğunu belirten Meral Güler, “Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığının ve uluslararası alanda uzun soluklu, kalıcı bir barış dönemini sürdürebilmesinin en temel güvencelerinden birisi olan Lozan Antlaşması’nın 100. Yılı’nı idrak etmenin onurunu, gururunu ve hazzını yaşadık” ifadesini kullandı.

ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI ANDI

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Meral Güler Atatürk ve silah arkadaşlarını da anarak, “Türkiye’ye tapu senedini armağan eden Ulu Önderimiz Atatürk’ü ve O’nun silah arkadaşı İnönü’yü saygıyla anıyoruz” sözleriyle konuşmayı sonlandırdı.c82d2f0e-51e3-44b4-8f28-6f7bebedffc9

Süleyman Gezici

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şampiyonlar Ligi'nde Zalgiris Vilnius-Galatasaray kadroları belli oldu mu?

Şampiyonlar Ligi'nde Zalgiris Vilnius-Galatasaray kadroları belli oldu mu?