Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem 10 KASIM’DA HAYAT DURDU "YOLUN YOLUMUZ!"

10 KASIM’DA HAYAT DURDU "YOLUN YOLUMUZ!"

 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84’üncü yıl dönümünde, saat 09.05'te Antalya’da hayat durdu. Sirenler çaldı, bayraklar yarıya indirildi.

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
10 KASIM’DA HAYAT DURDU "YOLUN YOLUMUZ!"

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84’üncü yıl dönümünde tüm yurtta düzenlenen törenlerle anıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84’nci yılında, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde saat 9’u 5 geçe Antalya’da hayat durdu. Anma programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Programa Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve kent protokolü ile siyasi partilerin temsilcileri, çok sayıda kamu kurumu yöneticisi ve vatandaşlar katıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde, Atatürk’ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Resmi törenin ardından çok sayıda meslek kuruluşu, siyasi siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütü temsilcileri de Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

10 KASIM (6)

“AÇTIĞI YOL YOLUMUZDUR”

Çelenk sunma töreninin ardından Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platform Sözcüsü ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz ve İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, anma konuşması yaptı. Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platform Sözcüsü ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş konuşmasında, “Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan bedenen ayrılışının 84. yılındayız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla minnetle anıyorum. Açtığı yol yolumuzdur, mücadelesi mücadelemiz, mücadelesini sürdürmek ve zafere ulaştırmak tarihsel görevimizdir” diyerek şunları söyledi: “Büyük önder, kurduğun Cumhuriyette 84 yıldır hem şahsına hem de ilke ve devrimlerine, haksız ve hadsiz saldırılar epey yol aldı. Vatanın bütünlüğü, milletin birliği diyen askerimiz, polisimiz, aydınımız, gazetecimiz başta Ergenekon ve balyoz davaları olmak üzere onlarca dava ile cezaevlerinde tutuldu. Kuvayı Milliye ile başlayıp Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk ruhuyla şekillenen halkın ordusu milli olmaktan çıkartılıp, profesyonelleştirildi. Kurduğun cumhuriyetten ilham alıp emperyalizme karşı savaş vererek kurulan komşu ülkelerimiz BOP eş başkanlığı eliyle parçalandı. İnsanın en temel hakları olan demokrasi, özgürlük, adalet, ileri demokrasi, düşünce özgürlüğü gibi kavramalar kullanılarak halkımız etnik ve dinsel temelde ayrıştırıldı. Temel hak ve özgürlükler yok edilerek kültürümüz, tarihimiz yok edildi, dilimiz parçalandı. Vatanın bütünlüğünün milletimizin birliğinin parçalanmasına ise ramak kaldı.”

10 KASIM (4)

“UMUTSUZ DEĞİLİZ”

Başkan İbrahim Daş konuşmasının devamında şu cümlelere yer verdi: Gelinen noktada; Anayasaya ve hukuka aykırı bir şekilde çıkarılan torba yasalar ve yapılan referandumlarla kurduğun rejim değiştirildi. Emperyalizme karşı verdiğimiz haklı savaş olan kurtuluş savaşımız devam ederken bile egemenliğini devretmeyen TBMM etkisiz, yetkisiz hale getirildi. Açtığın ve emperyalizmin elinden tek tek alıp milletimize verdiğin yerüstü ve yer altı zenginliklerimiz, limanlarımız, kurumlarımız, topraklarımız yeniden emperyalizme teslim edildi. Dünyanın dört bir yanında ülkelerine ve milletlerine ihanet edip Amerikan uşaklığı yapanlar ise bu topraklara getirildi, vatandaşlık verildi. Düşüncesini açıklayan fırıncının, hakkını arayan öğretmenin tutuklandığı, şiddetin normalleştirildiği bir döneme gelindi. Bugün gelinen noktada rejim değiştiği için Cumhuriyetin en temel kurumları artık senin kurduğun kurumlar değil! Senin kurduğun kurumlar halkın yanındaydı, bugün halkın yanında olan kurum kalmadı. Bugün anayasal hakkımız olmasına rağmen halk ve çelenkleri resmi törene yine sokulmadı. Ancak umutsuz değiliz! Bugün olduğu gibi bundan sonra da aramızdaki tüm ayrılıkları erteleyip bir ve bütün olmaya devam edersek ortak aklın işletilmesi olan parlamenter rejime dönmek mümkün olacaktır. Sizleri büyük önder Atatürk’e, vatanımıza, cumhuriyetimize sahip çıkmak için millet ittifakı çevresinde toplanmaya çağırıyoruz.”

10 KASIM (5)

“ATATÜRK’Ü ANLATMAYA KİTAPLAR YETMEZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz törende yaptığı konuşmada, “Bugün 10 Kasım, Büyük Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. Yıldönümü. Atatürk’ü anlatmaya ne sayfalar yeter ne de kitaplar! Atatürk strateji ustası bir askerdi. Atatürk bağımsızlıkçı bir liderdi. Atatürk çağın en büyük devrimcisiydi. Ne mutluyuz ki bizler onun kurduğu Cumhuriyetin, fikri hür vicdanı hür yurttaşlarıyız! Onun devrimci mirasına sahip çıkacağız. Onun mirasıyla, Cumhuriyetin kurucu ilkeleriyle sorunu olanlara, Türkiye Cumhuriyeti’ni Ortaçağ zihniyetine sürüklemeye çalışanlara, egemenliği milletten gasp edip bir avuç zümreye teslim edenlere saraylara hapsedenlere, halkımızı aç sefil ve yoksul bırakanlara karşı tarihimizden aldığımız güçle sonuna kadar mücadele edeceğiz! Bizleri asla yıkamazlar! Güçleri yetmez, ömürleri yetmez, yürekleri yetmez!” dedi.

10 KASIM (2)

“YOLUNDA YÜRÜYORUZ ATAM”

Cengiz konuşmasının devamından şunları söyledi: “O ki; bugünleri öngörerek Cumhuriyet’in ve devrimlerin temellerini sapasağlam atmış, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her bir vatandaşın geleceğini emniyet altına almıştır! Bu sebeple asla unutulmamalıdır ki; 10 Kasım günü, bir matem günü değildir! 10 Kasım, Sosyal Hukuk Devletine sahip çıkma günüdür! 10 Kasım, yobazlığa ve gericiliğe karşı akıl ve bilimi rehber edinme günüdür! 10 Kasım, Cumhuriyet’in kazanımlarını ve değerlerini koruma ve geleceğe taşıma günüdür! 10 Kasım yalnız bir anma günü değil; Büyük Atatürk’ün devrimleri ışığında birlik, beraberlik ve mücadele günüdür! Yolunda yürümeye devam edeceğiz Atam! Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 84’ncü yıldönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyorum.”

10 KASIM (1)

“ATATÜRK ASLA ÖLMEYECEK”

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran ise konuşmasında, “Bugün 10 Kasım 2022, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan bedenen ayrılışının 84. Yıl dönümü. Evet bedenen bir ayrılış bu. Zira O, idealleriyle, düşünceleriyle ve bize kazandırdıkları ile 84 yıldır aramızda. Ve nice 84 yıllarda aramızda olmaya devam edecek. Bugün O'nu anmak için sıradan bir gün değildir. Bugün, karalar bağlama günü hiç değildir. Bugün O'nu daha iyi anlamak, O'nu takip edebilmek, O'nun gibi ileri görüşlü ve vatansever olabilme günüdür. "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" diyen Ulu Önderimiz bugün aramızdan ayrılmış ancak O'nun fikirleri, hayal ve özlemleri, ilke ve gayreti, hedef ve arzuları yaşamaktadır. Kahraman Ecdadımız ile birlikte kurduğu Cumhuriyet ve elde ettiği bağımsızlık O'nun bu vatana en büyük hediyesidir. Bu yüzden Atatürk asla ölmeyecek, kalplerde ve hafızalarımızda yaşamaya devam edecektir” dedi.

10 KASIM (1)-1

“HALK ADAMIYDI”

Başkan Başaran konuşmasının devamında, “57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından 10 Kasımların önemi büyüktür. Mensubu olduğu Büyük Türk Milleti'ni sonsuz bir aşkla seven ve kısacık yaşamı içine yüzyılları sığdıran Mustafa Kemal, milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini ona adamıştır. Onun "Ben, gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı vereceğim" sözü, milletini ne kadar çok sevdiğini göstermektedir. Atatürk, toplumun her kesimini kucaklayan bir halk adamıydı. Çünkü hep halkı için uğraşmış, halktan birisi gibi davranmıştır ve bu halk onu asla unutmayacaktır. Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan büyük devlet adamı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’i, ölümsüzlüğe geçişinin 84. yıldönümünde saygı, sevgi, özlem ve rahmetle anıyorum” ifadesini kullandı.

HABER: FADİME YİĞİT

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KEMER ATA’NIN İZİNDE

KEMER ATA’NIN İZİNDE