Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Genel Jahrein Kimdir? Kaç Yaşında? Neden Gözaltına Alındı?

Jahrein Kimdir? Kaç Yaşında? Neden Gözaltına Alındı?

Antalya Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya fenomeni Jahrein'in müstehcen konuşmaları nedeniyle gözaltına alındığını duyurdu. Jahrein'in Twitch'teki ahlaka aykırı içerikleri paylaştığı belirtildi. Ahmet Sonuç, YouTube'dan başlayan kariyerini Twitch'te sürdürmekteydi. Son dönemde ailesiyle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle eleştirilere maruz kalan Jahrein, hakkında yasal işlem başlatıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Jahrein Kimdir? Kaç Yaşında? Neden Gözaltına Alındı?
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya fenomeni Jahrein'in (Ahmet Sonuç) müstehcen içerikli konuşmalar nedeniyle gözaltına alındığını duyurdu. Emniyetin yaptığı gözaltı açıklamasında, Twitch platformunda yaptığı canlı yayında toplumun ahlaki değerlerine aykırı içerikler paylaştığı kaydetti. Gözaltına alınan Jahrein hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 226. maddesi kapsamında işlem başlatıldı. Peki Jahrein kimdir?

ASIL ADI AHMET SONUÇ

Ahmet Sonuç, 29 Kasım 1988 tarihinde doğmuştur. Kıbrıslı Türk bir babanın ve Burdurlu bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Sonuç, çocukluğunu Karabük'te geçirmiştir. Ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra ailesiyle birlikte Antalya'ya taşınmıştır. Eğitim hayatına Leipzig Üniversitesi’nde Moleküler Fizik ve Biyokimya bölümünde devam etmiştir.

Jahrein, internet yayıncılığına 2011 yılında Justin.tv'de başladı ve yayın platformunun 2013'teki kapanışına kadar devam etti. Daha sonra aynı platformun devamı niteliğinde olan Twitch'te yayıncılığa devam etti. 2021'de Twitch Bit skandalının ortaya çıkmasına yardımcı oldu ve "Temiz Twitch" hareketine katıldı. Skandalla ilgili aksiyon alınmaması üzerine, Twitch'e tepki olarak bir süre YouTube'da ve ardından Nimo TV'de yayınlarına devam etti. Ağustos 2022'de Twitch'e geri döneceğini açıkladı. 2024'te yeni yayın platformu olan Kick'e geçti. Ayrıca 2012'den beri YouTube'da oyun videoları paylaşmaktadır.

Asıl adı Ahmet Sonuç olan Jahrein, oyunculuk ve yayıncılık kariyeri dışında, siyasi konularda yaptığı yorumlarla tanınmaktadır. 2023 Türkiye genel seçimlerinde bağımsız milletvekili adayı olacağını açıkladı, 2022'de vazgeçti. Mayıs 2021'deki yayınında dönemin ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu konuk aldı. Haziran 2021'de Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı konuk aldı. Daha sonrasında resmî bir siyasi parti kuracağını açıkladı, ancak vazgeçti. Jahrein, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sera Kadıgil ve daha önce konuk aldığı Kılıçdaroğlu ile sosyal medya üzerinden tartıştı ve davalık oldu.

GÖZALTINA ALINDI

İnternet kariyerine YouTube ile adım atan Ahmet Sonuç (Jahrein), zamanla Twitch platformunda popüler bir yayıncı haline gelmiştir. Sosyal medya ve Twitch'teki geniş takipçi kitlesiyle tanınan Jahrein, son dönemdeki bazı yayınları nedeniyle eleştirilerin odağı olmuştur. Özellikle eşinin ailesi hakkında yaptığı açıklamalar sosyal medyada büyük tepki çekmiş ve hukuki süreçlerin başlamasına neden olmuştur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son dakika! Jahrein de canlı yayında müstehcenlik suçlamasıyla gözaltına alındı

Son dakika! Jahrein de canlı yayında müstehcenlik suçlamasıyla gözaltına alındı