Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Taha Akgül kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Taha Akgül kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Taha Akgül kimdir? Nereli? Kaç yaşında?
KAYNAK: Haber Merkezi

Taha Akgül, Paris 2024 Olimpiyatları'ndaki serbest stil 125 kg mücadelesinde Porto Rikolu rakibi Jonovan Darius Smith'i 10-0'lık skorla yenerek çeyrek finale yükseldi. 

Taha Akgül Kimdir Nereli Kaç Yaşında 5

Taha Akgül kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Taha Akgül, 22 Kasım 1990 tarihinde Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'nde eğitim gördü. Şu anda Ankara ASKİ Spor Kulübü'nde güreş kariyerini sürdürmektedir. 1,92 metre boyunda ve 118 kilogram ağırlığındaki Akgül, serbest stil 125 kg kategorisinde mücadele etmektedir.

Taha Akgül Kimdir Nereli Kaç Yaşında 6

Taha Akgül'ün Şampiyonlukları

Taha Akgül, güreş kariyerinde pek çok ulusal ve uluslararası başarıya imza attı. 3 kez dünya ve 11 kez Avrupa şampiyonu oldu. 2016 Yaz Olimpiyatları'nda altın, 2020 Yaz Olimpiyatları'nda ise bronz madalya kazandı. 2016 yılından bu yana Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Sporcu Komisyonu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Taha Akgül Kimdir Nereli Kaç Yaşında 3

Taha Akgül Spor Kariyeri

Taha Akgül, güreş kariyerine 2012 yılında Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası'nda altın madalya kazanarak başladı. 2014 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ve 2015 Avrupa Oyunları'nda serbest stil 125 kg kategorisinde altın madalya kazandı. 2015 Dünya Güreş Şampiyonası'nda da Las Vegas'ta Azerbaycanlı rakibi Jamaladdin Magomedov'u 10-0 yenerek kariyerinin ikinci dünya şampiyonluğunu elde etti.

Taha Akgül Kimdir Nereli Kaç Yaşında 2

Taha Akgül Olimpiyat Başarıları

2016 Yaz Olimpiyatları'nda serbest stil 125 kg'da altın madalya kazanarak Türkiye'ye büyük bir gurur yaşattı. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda bronz madalya elde etti ve 2021 Dünya Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak başarılı performansını sürdürdü.

Taha Akgül Kimdir Nereli Kaç Yaşında

Taha Akgül'ün Kazandığı Madalyalar

Taha Akgül, 2022 yılında İstanbul'da düzenlenen Yaşar Doğu Turnuvası'nda serbest stil 125 kg'da altın madalya kazandı. Aynı yıl Budapeşte'deki Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Gürcü rakibi Geno Petriaşvili'yi 5-2 mağlup ederek 9. Avrupa şampiyonluğunu elde etti. 2023 yılında Hırvatistan'ın Zagreb kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 10. Avrupa şampiyonluğunu kazandı ve Belgrad'daki Dünya Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya elde etti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrailli Yedek Asker Sde Teiman Gözaltı Merkezi'nde Gördüklerini Anlattı

İsrailli Yedek Asker Sde Teiman Gözaltı Merkezi'nde Gördüklerini Anlattı