Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel FED Faiz Kararı Saat Kaçta Açıklanacak? Faiz İndirimi Olacak mı?

FED Faiz Kararı Saat Kaçta Açıklanacak? Faiz İndirimi Olacak mı?

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı, piyasalar tarafından bekleniyor. Fed'in Eylül ayında faiz indirimi yapıp yapmayacağı ise bir soru işareti oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
FED Faiz Kararı Saat Kaçta Açıklanacak? Faiz İndirimi Olacak mı?
KAYNAK: Haber Merkezi

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı, piyasalarda büyük bir heyecanla bekleniyor. 18 Eylül 2024 Çarşamba günü yapılacak olan Fed toplantısı, Türkiye saatiyle akşam 21.00'de faiz kararını duyuracak. Bu karar, özellikle yatırımcılar için son derece kritik öneme sahip. Ekonomik istikrar açısından belirleyici olacak olan bu toplantının sonucu, altın fiyatları ve döviz kurları üzerinde doğrudan etkili olabilir.

FED faiz kararı beklentisi ne?

Piyasalarda 25 baz puanlık bir faiz indirimi beklentisi ağırlık kazanmış durumda. Ancak bazı ekonomi uzmanları, daha agresif bir adım atılarak 50 baz puanlık bir faiz indirimi yapılabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Eğer bu senaryo gerçekleşirse, Fed'in Mart 2020’den bu yana ilk kez faiz indirimine gittiği anlamına gelecek. Ekonomistler, böyle bir adımın küresel piyasalarda ciddi bir hareketlilik yaratacağını öngörüyor.

FED Faiz Kararı Saat Kaçta Açıklanacak? Faiz İndirimi Olacak mı?

Piyasalarda Fed etkisi

Ons altın, bu hafta dalgalı bir seyir izleyerek 2.586 TL seviyesinde işlem görmeye başladı. Yatırımcılar, Fed'in faiz kararının ardından yaşanacak gelişmeleri yakından takip ediyor. Özellikle faiz indirimi kararı sonrası altın ve döviz piyasalarında sert hareketlerin yaşanabileceği ifade ediliyor. Bu nedenle yatırımcılar, Fed'in alacağı kararı dikkatle izliyor ve pozisyonlarını buna göre alıyor.

Fed faiz indirimi gelecek mi?

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, faiz indirimi yönünde açık sinyaller verdi. Powell, "Faiz indirimi yönü net, ancak zamanlama ve hız, elde edilen verilere ve ekonomik görünümdeki gelişmelere bağlı olacak." ifadesiyle piyasaları bir anlamda hazırladı. Ancak, Fed'in bu kararı ne kadar hızlı alacağı ve ekonomik verilerin bu kararı nasıl etkileyeceği merak konusu. Powell, fiyat istikrarı sağlanırken, aynı zamanda güçlü bir iş gücü piyasasını koruma hedefinde olduklarını vurguladı. Bu açıklamalar, piyasalarda faiz indirimi beklentilerini güçlendirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AB Genel Mahkemesi Qualcomm'a Kestiği Para Cezasını Kısmen Onadı

AB Genel Mahkemesi Qualcomm'a Kestiği Para Cezasını Kısmen Onadı