Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Prof. Dr. Fahrettin Göktaş Kimdir? Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş Kimdir?

Prof. Dr. Fahrettin Göktaş Kimdir? Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş Kimdir?

Erzurum doğumlu Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, akademik dünyada önemli başarılara imza atan bir bilim insanı olarak dikkat çekiyor. Göktaş, ulusal ve uluslararası birçok projede yer almış, akademik kariyerinde birçok ilke imza atmıştır. 2020 yılından itibaren Fırat Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmaktadır.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Prof. Dr. Fahrettin Göktaş Kimdir? Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş Kimdir?
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Tayfun Akyatan

1963 yılında Erzurum’da doğan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, ilk, orta ve lise eğitimini bu şehirde tamamladı. 1986 yılında Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra, 1987 yılında aynı üniversitenin Fizik Bölümü'nde Araştırma Görevlisi olarak kariyerine başladı. Bilimsel merakı ve çalışkanlığı ile dikkat çeken Göktaş, akademik kariyerinde hızla ilerledi.

Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi

1989 yılında Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisansını tamamlayan Göktaş, akademik hayatının en önemli adımlarından birini atarak 1992-1995 yılları arasında İngiltere Bristol Üniversitesi'nde Nükleer Reaksiyon Kinetiği alanında doktora yaptı.

Amerika’da Araştırmalar ve Akademik Başarılar

1995 yılında Amerika Birleşik Devletleri Argon National Laboratuvarı’nda çalışmalarda bulunan Göktaş, burada yaptığı araştırmalarla bilim dünyasında adını duyurdu. 1996 yılında doçent, 2001 yılında ise profesör unvanını alarak, akademik kariyerinde yeni bir döneme girdi. Bu süreçte, uluslararası dergilerde yayınlanmış 45 makalesi ve 47 adet bildirisi ile bilimsel literatüre önemli katkılarda bulundu.

Bilimsel Katkılar ve Yayınlar

Göktaş’ın bir adet uluslararası patenti ve yayınlanmış iki kitabı bulunmaktadır. Bilimsel çalışmaları, diğer araştırmacılar tarafından geniş çapta referans alınmış, 335 atıf yapılmıştır. Ayrıca, dört uluslararası ve iki ulusal dergide hakemlik görevini sürdürmekte olup, şimdiye kadar beş doktora ve dokuz yüksek lisans tezi yönetmiştir.

Akademik ve İdari Görevler

Prof. Dr. Göktaş, 1996-2011 yılları arasında Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmüştür. Ayrıca, 2001-2004 yılları arasında Fırat Üniversitesi Bilgi Kaynakları ve Kütüphane Koordinatörlüğü ve 2005-2011 yılları arasında Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği ile Fakülte Kurulu Profesör Temsilciliği görevlerini de başarıyla yerine getirmiştir.

Yıldırım Beyazıt ve Bartın Üniversiteleri'nde Üst Düzey Görevler

2011 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümüne profesör olarak atanan Göktaş, 2010-2013 yılları arasında Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi Kurucu Dekanı olarak görev yaptı. Bu dönemde, fakültenin altyapısını oluşturarak, eğitim kalitesini artırmak adına önemli çalışmalara imza attı.

TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı Projelerinde Danışmanlık

2014-2015 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı İlk ve Ortaöğretim müfredatlarının yazımı projesinde TÜBİTAK Başkan Danışmanı olarak görev alan Göktaş, halen TÜBİTAK’ta Akademik Danışman olarak Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim ve Özel Yetenekliler projelerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu görevleri sırasında, eğitim politikalarına önemli katkılar sağlamış ve Türkiye’nin bilimsel gelişimine yön vermiştir.

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü ve Diğer Görevler

13 Ağustos 2020 tarihinden itibaren Fırat Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, aynı zamanda Üniversitelerarası Kurul (UAK) Denklik Komisyonu Üyesi, İhbar ve Şikayetleri Değerlendirme Komisyonu Başkanı ve UAK Başkan Danışmanı olarak görevlerini sürdürmektedir. İleri derecede İngilizce bilen Göktaş, evli ve üç çocuk babasıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya İl Emniyet Müdürü Değişti! Antalya Emniyet Müdürü Kim Oldu?

Antalya İl Emniyet Müdürü Değişti! Antalya Emniyet Müdürü Kim Oldu?