Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Genel Levent Özdilek Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar?

Levent Özdilek Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar?

Levent Özdilek, hem tiyatro hem de sinema alanında uzun yıllar süren başarılı kariyeriyle Türk sanat dünyasında önemli bir yere sahiptir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Levent Özdilek Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar?
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kamer Durdu

Levent Özdilek, hem tiyatro hem de sinema alanında uzun yıllar süren başarılı kariyeriyle Türk sanat dünyasında önemli bir yere sahiptir.

Levent Özdilek Kimdir?

Levent Özdilek, Türk tiyatro, sinema ve dizi dünyasının önemli isimlerinden biridir. 14 Ocak 1955 tarihinde Adana'da doğan Özdilek, sanat kariyerine genç yaşlarda başlamış ve uzun yıllar boyunca birçok önemli projede yer almıştır. Hem tiyatro hem de sinema alanında etkileyici performanslar sergileyen Özdilek, Türk sanat dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiştir.

Levent Özdilek Kaç Yaşında?

Levent Özdilek, 14 Ocak 1955 doğumlu olup, şu anda 69 yaşındadır.

Levent Özdilek Nereli?

Levent Özdilek, Adana'da doğmuş ve sanat yaşamına burada adım atmıştır. Adana, sanatçının kökeninin ve ilk adımlarının atıldığı şehirdir.

Levent Özdilek Ne İş Yapar?

Levent Özdilek, tiyatro, sinema ve dizi oyunculuğu yapmaktadır. Sanat kariyerine 1967 yılında Yılmaz Güney’in yönetmenliğini üstlendiği bir filmle başlamış, bu deneyimle sinema dünyasında önemli bir yolculuğa adım atmıştır. Tiyatroda ise 1978 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenen "Özgürlüğüne Kavuşturulan Don Kişot" adlı oyunla sahne almaya başlamış ve birçok önemli tiyatro yapımında rol almıştır. Ayrıca, Bertolt Brecht’in "Arturo Ui'nin Önlenebilir Yükselişi" ve "Galile'nin Yaşamı" gibi eserlerinde ve Turan Oflazoğlu'nun "Kösem Sultan"ı ile Haldun Taner'in "Ay Işığında Şamata" gibi oyunlarda performans göstermiştir.

Özdilek, sinema ve dizi dünyasında da geniş bir kariyere sahiptir. "Benim Adım Kerim", "Açık Denizlere Ağanta" ve "Kaldırım Serçesi" gibi filmlerde rol almış, "Kurtuluş", "Haziran Gecesi" ve "Kavak Yelleri" gibi dizilerdeki performanslarıyla dikkat çekmiştir. Son dönemde ise "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz", "Kırmızı Oda" ve "Kuruluş Osman" gibi projelerde yer almış, 2023-2024 sezonunda "Ben Bu Cihana Sığmazam" ve "Hatıran Yeter" gibi yapımlarda izleyicilerle buluşmaya devam edecektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana Kozan'da icradan satılık 3.387 m² tarla

Adana Kozan'da icradan satılık 3.387 m² tarla