Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Ferhat Öztorun Kimdir?

Ferhat Öztorun Kimdir?

Ferhat Öztorun, 8 Mayıs 1987'de İstanbul'da doğan ve Süper Lig ekiplerinden Pendikspor'da sol bek olarak oynayan Türk millî futbolcusudur. Ferhat Öztorun futbolu bıraktığını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ferhat Öztorun Kimdir?
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Ferhat Öztorun, 8 Mayıs 1987'de İstanbul'da doğan ve Süper Lig ekiplerinden Pendikspor'da sol bek olarak oynayan Türk millî futbolcusudur. Profesyonel futbol kariyerine Galatasaray'ın altyapısında başladı. Galatasaray A takımında kısa bir süre oynadıktan sonra, Manisaspor'dan transfer edilen Hakan Balta'nın alımında para ve takas seçeneği ile Manisaspor'a transfer oldu. Bu transferin ardından, TFF'nin Tamsaha Dergisi'nde "Hayallerime ara verdim." diye bahsederek Galatasaray'dan ayrılışını dile getirdi.

Ferhat Öztorun Hangi Takımlarda Oynadı?

Manisaspor'daki ikinci yılında 1. Lig'in en değerli sol bek oyuncusu seçilen Öztorun, 2009-2010 futbol yaz transfer döneminde Manisaspor'la olan iki yıllık sözleşmesinin sona ermesiyle birçok kulübün ilgisini çekti. 12 Temmuz'da Trabzonspor ile üç yıllık resmî sözleşme imzalayan Öztorun, burada 38 maça çıktı. Trabzonspor'un SC Heerenveen'le oynadığı maçı izleyen AZ teknik direktör yardımcısı Şota Arveladze, Öztorun hakkında "İleride adından fazlasıyla söz ettirecektir. Kendisini aklımda bir yerlere yazdım." diyerek olumlu görüş bildirdi.

Trabzonspor ve Sonrası

Trabzonspor'daki başarılı performansının ardından 2012-13 devre arasında Orduspor'a transfer olan Ferhat Öztorun, 2014 yılına kadar bu takımın kaptanlığını yaptı ve 47 maça çıkıp 1 gol kaydetti. 2014-15 transfer döneminde İstanbul Başakşehir FK takımına transfer olan Öztorun, Orduspor'daki performansıyla PTT 1. Lig'in en iyi 11'ine seçildi.

Millî Takım Kariyeri

Ferhat Öztorun, millî takım kariyerine 16 Yaş Altı millî takımda başladı ve Türk alt yaş grubu ulusal futbol takımlarında oynadı. Ümit millî takımda da forma giyen Öztorun, 28 Mart 2008'de Commerzbank-Arena'da oynanan Türkiye-Norveç maçında A millî takım aday kadrosuna çağrıldı. Ancak bu maçta forma şansı bulamadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ferhat Öztorun 37 yaşında futbolu bıraktı

Ferhat Öztorun 37 yaşında futbolu bıraktı