Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Alpay Özalan kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Alpay Özalan kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alpay Özalan kimdir? Nereli? Kaç yaşında?
KAYNAK: Haber Merkezi

Alpay Özalan, 29 Mayıs 1973 tarihinde İzmir'de doğdu. Futbol kariyerine Altay Spor Kulübü'nde başlayan Özalan, 1991-92 sezonunda Soma Linyitspor'a kiralanarak profesyonel kariyerine adım attı. Bu dönemdeki performansı ile Altay ve millî takım tarafından dikkat çekti. Bir sezon sonra Altay'a geri dönen Özalan, 1992 yılında Galatasaray karşısında ilk birinci lig maçına çıktı.

Beşiktaş dönemi 

Alpay Özalan, 1993 yılında Beşiktaş JK'ya transfer oldu. Beşiktaş'taki ilk maçına Bursaspor karşısında çıktı ve takımın önemli oyuncularından biri haline geldi. Bu dönemde Türkiye Kupası, lig şampiyonluğu ve Cumhurbaşkanlığı Kupası gibi birçok başarıya imza attı. 1998-99 sezonunun sonunda Beşiktaş'tan ayrıldı.

Alpay Özalan Kimdir Nereli Kaç Yaşında 2

Fenerbahçe ve Avrupa 

1999 yılında Fenerbahçe'ye kiralanan Alpay, bir sezon boyunca sarı lacivertli formayı giydi. 2000 yılında Aston Villa'ya transfer olarak İngiltere Premier Lig'inde 4 sezon boyunca başarılı performans sergiledi. 2002 FIFA Dünya Kupası'ndaki performansı ile büyük beğeni topladı.

Uzakdoğu ve Almanya 

2004 yılında Güney Kore'nin Incheon United ve Japonya'nın Urawa Red Diamonds takımlarında forma giyen Alpay, Asya'da yılın defans oyuncusu seçildi. Ardından Almanya'nın 1. FC Köln takımına transfer oldu ve burada futbol kariyerini noktaladı.

Alpay Özalan Kimdir Nereli Kaç Yaşında 3

Alpay Özalan'ın siyasi kariyeri

Futbol kariyerinin ardından siyasete atılan Alpay Özalan, AK Parti İzmir milletvekili olarak TBMM'de görev yapmaktadır. Siyaset hayatında da aktif olan Özalan, TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan olaylarla gündeme gelmektedir. Son olarak, Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'a yönelik yumruklu saldırısıyla dikkat çekti.

Alpay Özalan Kimdir Nereli Kaç Yaşında 4

TBMM Genel Kurulu'nda Ahmet Şık'a Yumruklu Kavga

Ahmet Şık'ın TBMM'de yaptığı konuşma sırasında, AK Parti sıralarına dönerek "Utanmanız yok" demesi üzerine, Alpay Özalan kürsüdeki Şık'a yumruk attı. 

Ahmet Şık Kimdir Ahmet Şık'a Kim Saldırdı  2

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Barosu'ndan Önemli Açıklama: E-Duruşma Taleplerine Ret Tepkisi

Antalya Barosu'ndan Önemli Açıklama: E-Duruşma Taleplerine Ret Tepkisi