Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Galeriler Sağlık Kadın doğum uzmanından kış hamileleri için 7 öneri

Kadın doğum uzmanından kış hamileleri için 7 öneri

Kış döneminde hamileliklerini geçiren anne adaylarının dikkat etmesi, kaçınması ya da mutlaka yapması gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz...

Kadın doğum uzmanından kış hamileleri için 7 öneri 1
/ 9
Kış hamileleri, kışın bulaşıcı enfeksiyonlardan, kirli havada gibi olumsuz etkilere kadar bir dizi sorun yaşayabiliyor. Bu süreci keyifli ve sorunsuz bir şekilde geçirmek için bazı basit önlemler almak yeterli...
Kadın doğum uzmanından kış hamileleri için 7 öneri 2
/ 9
Hamilelik dönemi kış aylarına denk gelen anne adaylarına seslenen Medline Adana Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Sevgi Sarı Demir, bu mevsimde karşılaşabilecekleri zorluklar konusunda bilgilendirdi. 
Kadın doğum uzmanından kış hamileleri için 7 öneri 3
/ 9
1. Kirli Havadan Uzak Durun Kirli havanın boğaz ve akciğerlere zarar verebileceğini ifade eden Dr. Demir, dışarıda kalınması gerektiğinde mutlaka maske veya mendil kullanılmasını önerdi. Sigara içilen ortamlardan uzak durmanın da bu süreçte önemli olduğunu belirtti.
Kadın doğum uzmanından kış hamileleri için 7 öneri 4
/ 9
2. Temas İhtiyacını Azaltın Grip ve nezle gibi bulaşıcı hastalıklardan korunmak adına öpüşme ve tokalaşma gibi temasları sınırlamak gerektiğini belirten uzman, ellerin sık sık yıkanmasının ise bu tür hastalıklardan korunmada etkili olduğunu vurguladı.
Kadın doğum uzmanından kış hamileleri için 7 öneri 5
/ 9
3. Sıcak Tutun ve Doğru Giyinin Kış hamilelerinin sentetik giysiler yerine kat kat pamuklu ve yumuşak yünlü kıyafetleri tercih etmeleri gerektiğini söyleyen Dr. Demir, ayakları sıcak tutmanın da önemli olduğunu ve uygun ayakkabılar seçilmesi gerektiğini ifade etti.
Kadın doğum uzmanından kış hamileleri için 7 öneri 6
/ 9
4. Cilt Bakımına Özen Gösterin Soğuk ve kuru hava nedeniyle hamilelik sürecinde cildin daha fazla bakıma ihtiyaç duyabileceğini belirten uzman, çatlak oluşumunu minimize etmek ve kaşıntıyı önlemek adına cildin düzenli olarak nemlendirilmesini önerdi.
Kadın doğum uzmanından kış hamileleri için 7 öneri 7
/ 9
5. Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları Kapalı mekanlarda hasta kişilerin virüsleri yayabileceğini hatırlatan Dr. Demir, hamilelerin sağlıklı ve dengeli beslenmelerinin, özellikle C vitamini açısından zengin turunçgilleri ve taze yeşil sebzeleri sofralarından eksik etmemelerinin önemli olduğunu belirtti.
Kadın doğum uzmanından kış hamileleri için 7 öneri 8
/ 9
6. Omega 3 İçeren Besinleri Tüketin Omega 3 yağ asitlerinin bebeğin beyin ve sinir sistemi gelişimi için önemli olduğunu söyleyen uzman, kış aylarında bu ihtiyacı karşılamak adına taze balıkların tüketilmesini önerdi.
Kadın doğum uzmanından kış hamileleri için 7 öneri 9
/ 9
7. Düzenli Egzersiz Evde yapılabilecek basit egzersizlerin hamileler için uygun seçenekler olduğunu belirten Dr. Demir, bu sayede vücutta esneklik kazanmanın ve kas gücünü artırmanın mümkün olduğunu ifade etti. Ayrıca, doğa ile iç içe yürüyüşlerin de hem bedensel hem de psikolojik sağlığa olumlu etkileri olduğunu sözlerine ekledi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Düğüne gider gibi boşanmaya gitmişti! O anları anlattı

Düğüne gider gibi boşanmaya gitmişti! O anları anlattı