Bu sistem hepimizin canını okudu. Param parça bir şirketler sistemi, kendi aralarında kurdukları şirketler vatandaşı canından bezdirdi. Bir kere daha diyoruz ki yeter artık...
Parmağımızı elektrik düğmesine götüremez hale geldik. Sistemin tüketiciye saygısı yok, vefası yok, sağlıklı bakışı yok, canı yanan vatandaşın bilgilendirilmesine karşı samimi niyet yok.
1 kilovatlık harcama karşılığında bile katlamalı vergiler nedeniyle vatandaş çıldırma noktasında. Yatırım yok ana cadde ve sokaklarda kaçak elektriklerden insanlar ölüyor, bakımsızlık ve takipsizlik nedeniyle ormanlarımızdan geçirilen gerilim tellerin kopmasıyla ormanlar yanıyor. 
Tüm bu vahim hadiseleri hep birlikte basından, yayından, ekranlardan izlemiyor muyuz? 
Sıkça tekrarladığımız şekliyle her konuda olduğu gibi ulusal enerji sistemimiz ve şirketlerin gidişatı üzerinde gereken takip ve otokontrol mekanizması olmadığı sürece ülkemizdeki rezaletlerin önüne geçilmesinin mümkün olmadığı, olmayacağı açıkça ortadadır sanırım. Hiç kimsenin farkında olmadığı çok yönlü sıkıntılar vatandaşın canını cayır cayır yakıyor. Peki löküs kamarada kimler oturuyor? 
Bu sosyal ekonomik, ekolojik, psikolojik çarpıklıklar kimin umurunda? Bir zat çıkıp ta neden "dur" demiyor? 
Çok şaşkınız. Bütün bunlar da yetmiyormuş meğer. Yüzde 38 elektrik zammı herkese geldi. 
Zaten mevcut zamlara ve gündemdeki hayat pahalılığı ve enflasyon canavarı damarlarımızdaki kanı vakumlamaya devam ederken bu astronomik fiyatlar evrensel hukuk açısından bu hukuksuzdur. Zamları vatandaş hangi parayla karşılayacaktır?
Benim, senin, onun, bunun iki kuruşluk maaşına zam yapılmazken yüzde 38 enerji zammını hangi parayla ödeyecek vatandaş? 
Gereken hizmetler verilmiyor.
Mesela Gazipaşa’nın Çamlıca bölgesinde elektrik sorunları var. Top Sekisi Yaylası’nda çok tehlikeli bir elektrik sorununu; çok sayıdaki müracaata rağmen ilgilenilmemesi, bir ayıplı hizmet değil midir?
Ayrıca aciliyet hallerinde bile telefon irtibatları sırasında bile vatandaşı tahrik eden makineleşmiş laflarla vatandaşın nasıl bir hal içine düşürüldüğü, bir başka kronikleşmiş sorundur.
Sonuç olarak: Olaya çok yönlü bakıldığında bu sözleşme iptal edilmelidir.