Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Yatırımcılar hızla artıyor! 500 bin kişi bir haftada piyasaya katıldı

Yatırımcılar hızla artıyor! 500 bin kişi bir haftada piyasaya katıldı

Yatırımcı kitlesinde dikkat çekici bir gelişme yaşandı ve yatırımcı sayısı bir hafta içinde tam 500 bin kişi artarak yeni bir rekora imza attı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yatırımcılar hızla artıyor! 500 bin kişi bir haftada piyasaya katıldı
MUHABİR: Kamer Durdu

Yatırımcı Kitlesi Hızla Genişliyor

Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun açıkladığı verilere göre, son bir hafta içinde pay senedi yatırımcı sayısında dikkat çeken bir artış yaşandı. 27 Ekim 2023 tarihine kadar olan haftada, yatırımcı sayısı tam 500 bin kişi artarak 8 milyon 598 bin 275'e ulaştı.

Yatırımcı Sayısı Rekor Seviyeye Yükseldi

Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun güncel raporuna göre, pay senedi yatırımcı sayısı 8 milyon 598 bin 275'e çıkarak rekor bir seviyeye ulaştı. Bir önceki hafta 8 milyon 98 bin 694 olan yatırımcı sayısı, yaşanan bu artışla dikkat çekici bir şekilde yükselmiş oldu.

Değer Artışıyla Birlikte Pay Senedi Piyasası Güçleniyor

Aynı dönemde pay senedi değerinde de gözle görülür bir artış meydana geldi. Değer, 10,45 trilyon TL'den 10,86 trilyon TL'ye yükselerek piyasada güçlü bir ivme kazandı. Yatırımcıların artan ilgisi ve değerdeki bu olumlu gelişmeler, finansal piyasalarda olumlu bir hava oluşturdu.

Sonuç olarak; yaşanan bu hızlı büyüme ve değer artışı, yatırımcıların pay senetlerine olan güvenini yansıtarak ekonomik açıdan olumlu bir tablo ortaya koymaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İngiliz ekibi Fenerbahçe'nin oyuncusu için devreye girdi

İngiliz ekibi Fenerbahçe'nin oyuncusu için devreye girdi