Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Trafik sigortasında devrim! 19 Ocak'ta 10 dakikada poliçe teklifi için yeni platform aktif

Trafik sigortasında devrim! 19 Ocak'ta 10 dakikada poliçe teklifi için yeni platform aktif

Yeni Trafik Teklif Platformu ile trafik sigortası tekliflerindeki mağduriyetler önleniyor. Sistemle 10 dakikada teklif almak mümkün. 19 Şubat'ta başlıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Trafik sigortasında devrim! 19 Ocak'ta 10 dakikada poliçe teklifi için yeni platform aktif

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), trafik sigortasındaki arz sorununu gidermek ve sigortalıların mağduriyetini önlemek amacıyla Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nde kurulan Trafik Teklif Platformu'nun çalışma usul ve esaslarını belirleyen bir genelge yayınladı. Platform, 19 Şubat 2024 tarihinde yürürlüğe girecek ve sigorta aracıları için zorunlu bir üyelik sistemini içeriyor.

Platforma Üyelik ve Çalışma İlkeleri:

  • SEDDK, genelgede sigorta aracıları (acente ve broker) için oluşturulan Teklif Platformu'nun, karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası için teklif almak ve poliçe düzenlemek amacıyla Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nde bilişim temelli bir platform olduğunu açıkladı.
  • Şirketler için platforma üyelik zorunlu hale getirilirken, aracılar için üyelik isteğe bağlı olup, aracılar üyelik için ücret ödemek zorundalar. Üyelik ücreti ödenmeyen aracıların üyelikleri askıya alınacak.
  • Platformda iki çeşit aracılık ilişkisi mümkün: mevcut durumda kurulmuş olan aracılık ilişkileri ve sadece Platform üzerinden poliçe üretilmesi için kurulan Platform Aracılık Sözleşmesi ile oluşturulan aracılık ilişkisi.

otoyol

Platform Aracılık Süreçleri:

  • Platform Aracılık Sözleşmesi, her iki taraf için isteğe bağlıdır ve genel hükümlere tabi bulunur. Teminat mektubu veya kefalet sigortası istenmez.
  • Platform, çalışma sistemini iki faza ayırmıştır. Birinci fazda sigorta aracıları, mevcut anlaşmaları olan şirketlerden 10 dakika içinde teklif alacak ve poliçe düzenleyecekler.
  • İlk fazdaki şirketlerden teklif alınamazsa, Platform Aracılık Sözleşmesi kapsamında kurulan diğer sigorta şirketlerinden teklif alınabilecek olan ikinci faza geçilecek. Bu fazda da 10 dakika içinde teklif verilecek ve poliçe tanzim edilecektir.
  • Sigorta şirketleri, Platform üzerinden verilen teklifler ile düzenlenen poliçelerin prim tahsilatı konusunda zorlaştırıcı koşullar belirleyemez. Tekliflerin gün sonuna kadar değerlendirilmemesi, poliçe düzenlememek olarak kabul edilecektir.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yargı dizisine 4 yeni oyuncu!

Yargı dizisine 4 yeni oyuncu!