Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Son durum! EYT'de yeni dönem başlıyor: Son 2 gün kaldı!

Son durum! EYT'de yeni dönem başlıyor: Son 2 gün kaldı!

EYT kapsamında emekli olup çalışanlara yönelik işverenlere verilen yüzde 5 destek primi kaldırılacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Son durum! EYT'de yeni dönem başlıyor: Son 2 gün kaldı!
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilen ve 2 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yeni vergi düzenlemeleri, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için önemli bir değişiklik getiriyor. Bu değişiklik kapsamında, EYT düzenlemesi kapsamında emekli olup aynı işyerinde çalışmaya devam edenler için işverenlere sağlanan yüzde 5 oranındaki Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) desteği kaldırılacak. Değişiklikler 1 Eylül 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek.

İşverenler İçin Yeni Primin Maliyeti Artıyor

Yapılan düzenleme, EYT’li çalışanlar için işverenlerin ödemekle yükümlü olduğu primlerde önemli bir artışa neden olacak. Eylül ayından itibaren işverenler, her EYT’li çalışan için asgari ücret üzerinden aylık 1.013 TL daha fazla prim ödemesi yapacak. Ayrıca, kısa vadeli sigorta kollarında prim oranı yüzde 2,5'e çıkarılacak.

Prim Desteği Kaldırılıyor, İşverenler Yükümlülüklerini Artıracak

EYT'li çalışanlar için sağlanan geçici prim desteğinin sona ermesiyle birlikte, işverenler bu mali yükü üstlenmek zorunda kalacak. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na eklenen geçici 95'inci madde 1 Eylül'de yürürlükten kalkacak ve bu tarihten itibaren prim ödemeleri tamamen işverenler tarafından karşılanacak. Daha önce Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanan bu prim desteği, artık işverenlerin yükümlülüğüne geçiyor.

Bu değişiklikler, işverenlerin mali planlamalarında önemli bir etkide bulunacak ve emeklilik sonrası çalışan EYT’lilerin sosyal güvenlik primleriyle ilgili yükümlülüklerde değişikliğe yol açacak. İşverenler, bu yeni düzenlemelere uyum sağlamak ve prim ödemelerini zamanında gerçekleştirmek için gerekli önlemleri almalı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Ulusal Yükseliş Anıtı'na Saldırı! 6 Kişi Serbest Bırakıldı

Antalya'da Ulusal Yükseliş Anıtı'na Saldırı! 6 Kişi Serbest Bırakıldı