Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Aronya hasadı başladı! Kilosu 200 lira

Aronya hasadı başladı! Kilosu 200 lira

Türkiye'nin Kırıkkale ilinde ilk kez ekimi gerçekleştirilen ve dünyaca ünlü olan "süper meyve" aronyanın hasadı başladı. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aronya hasadı başladı! Kilosu 200 lira
KAYNAK: İHA

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesine bağlı Bedesten köyünde çiftçilik yapan Haydar Gümüşbaş, aronya hasadına başladı ve bu süper meyvenin sağlık faydalarını anlattı. Aronya, tıbbi bitkiler sınıfında yer alıyor ve birçok hastalığa karşı koruyucu özellikleriyle biliniyor. Vitamin ve antioksidan açısından zengin olan aronya, bağışıklık sistemini güçlendirirken kalp sağlığını da destekliyor. Kilogramı 200 TL'den satılan bu meyve, ilaç sanayisinde de dikkat çekiyor.

Haydar Gümüşbaş'tan Açıklamalar

Haydar Gümüşbaş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Bedesten köyünde gerçekleştirdikleri aronya hasadında yaklaşık 7 ton ürün elde ettiklerini söyledi. Aronyanın tıbbi aromatik özellikleriyle bilinen bir meyve olduğunu vurgulayan Gümüşbaş, özellikle diyabet ve kanser hastalarının ilgi gösterdiğini belirtti. Perakende satış yaptıklarını ve kurutulmuş aronyayı toptan alıcılar için de gönderebileceklerini ifade etti.

Türkiye'de Yaygınlaşmayan Bir Uygulama

Türkiye'de henüz yaygın olmayan aronya meyvesinin Marmara Bölgesi'nde daha sık yetiştirildiğini belirten Gümüşbaş, Kırıkkale'de bu işi tek başına yaptığını söyledi. Ürünlerini tanıtmaya ve faydalarını anlatmaya çalıştıklarını dile getiren Gümüşbaş, şu anda kilogram olarak müşterilere ürünlerini gönderdiklerini belirtti.

Aronya Fiyatları

Kırıkkale'de kilogramı 200 TL'den satışa sunulan aronya meyvesini, tanıtım amaçlı daha düşük bir fiyattan sunduklarını belirten Gümüşbaş, kuru aronyanın fiyatının henüz belirlenmediğini söyledi. İnternet üzerindeki satış fiyatlarının 300-350 TL arasında değiştiğini ancak kendilerinin daha uygun bir fiyatla satış yaptıklarını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alman Çift İnat Etti! Bisikletle Türkiye’ye Ulaştı!

Alman Çift İnat Etti! Bisikletle Türkiye’ye Ulaştı!