Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Türkiye WFCP 2024'e ilk kez ev sahipliği yapacak

Türkiye WFCP 2024'e ilk kez ev sahipliği yapacak

Türkiye, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen World Forum of Catastrophe Pools'un (WFCP) bu yıl ilk kez ev sahipliği yapacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye WFCP 2024'e ilk kez ev sahipliği yapacak
KAYNAK: AA

World Forum of Catastrophe Pools'un (WFCP) 2024, afet sigortası ve yönetimi alanında daha dinamik ve sürdürülebilir çözümler geliştirmek için büyük bir fırsat sunuyor. Etkinlik, farklı ülkelerden gelen uzmanlar ve yöneticiler arasında bilgi alışverişine olanak tanıyarak, afet yönetiminde daha kapsamlı stratejilerin geliştirilmesini amaçlıyor.

Katılımcı Ülkeler ve Kurumlar

Toplantıya Avustralya'dan Australian Reinsurance Pool Corporation, Danimarka'dan Danish Natural Hazards Council, Fransa'dan Caisse Centrale De Reassurance, İngiltere'den Flood Re, İspanya'dan Consorcio de Compensacion de Seguros, İsviçre'den Association of Public Insurers for Real Estate ve Swiss Earthquake Pool, İzlanda'dan National Catastrophe Insurance of Iceland, Norveç'ten Norwegian Natural Perils Pool, Romanya'dan PAID Romania, Tayvan'dan Taiwan Residential Earthquake Insurance Fund, ve Yeni Zelanda'dan Natural Hazards Commission katılacak.

Konuk ve gözlemci olarak İsviçre'den Earthquake Damage Organisation ile Kanada'dan Public Safety Canada kurumları da etkinlikte yer alacak.

Türkiye'nin Ev Sahipliği ve Etkinlikten Beklentiler

Bu yıl Türkiye, WFCP'nin üye ülkesi olarak ilk kez etkinliğe ev sahipliği yapacak. Türk Reasürans'ın teknik işletici olarak yer aldığı etkinlikte, DASK ve T-Rupt Teknoloji yöneticileri, uluslararası düzeydeki yöneticilerle bir araya gelerek kurumlar arası iletişimi artırmayı hedefliyor. Türkiye'nin afet sigortası alanındaki bilgi birikimini pekiştirme ve uluslararası ortaklıkları güçlendirme açısından büyük bir fırsat sunuyor.

WFCP 2024, küresel afet sigortası pratiklerinde önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor. Etkinlik, uluslararası işbirliklerini teşvik ederek afet risklerinin azaltılmasına yönelik global çabaların desteklenmesine katkı sağlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bugün Hangi Maçlar Var? UEFA Şampiyonlar Ligi'nde heyecan dorukta!

Bugün Hangi Maçlar Var? UEFA Şampiyonlar Ligi'nde heyecan dorukta!