Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Restoranlar eko ürünlere yöneliyor: Fiyatlar düşüyor mu?

Restoranlar eko ürünlere yöneliyor: Fiyatlar düşüyor mu?

Restoranlar, artan fiyatlarla mücadele etmek için porsiyonları küçültüyor ve "eko" ürünlerle fiyatları düşürüyor. Ancak ekonomistler, bu tür fiyat düşüşlerinin enflasyonla mücadelede geçici çözümler olduğunu belirtiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Restoranlar eko ürünlere yöneliyor: Fiyatlar düşüyor mu?

Artan fiyatlarla müşteri sayısında düşüş yaşayan restoranlar yeni bir yaklaşımı benimsiyor. Müşteri azalmasının önüne geçmek için, restoranlar porsiyonları küçültüyor ve buna bağlı olarak fiyatları da düşürüyor. Bu yeni fiyatlandırma politikasıyla birlikte, restoran menülerindeki ürünlere "eko" ön eki ekleniyor.

Daha Az Daha Fazla: Gramaj Düşürülüyor

Ekonomim dergisinin haberine göre, patlıcan kebabı gibi ürünlerde gramaj düşürülerek fiyatlar indiriliyor. Örneğin, bir restoranda patlıcan kebabının bir porsiyonunda iki şiş kullanılırken, artık tek şiş kullanılıyor ve bu sayede fiyatlar neredeyse yarı yarıya düşüyor.

Restoran Sahipleri Ne Diyor?

ATO Kafe, Restoran ve Lokanta Komite Başkanı Abdurrahman Işıksever, beyti, ali nazik, Adana kebabı, döner gibi ürünlerde gramajın azaltılarak fiyatların düşürüldüğünü belirtti. Işıksever, restoranların ürünlerini "eko beyti", "eko iskender" gibi isimlerle pazarlamaya devam ettiğini ifade etti.

Et Fiyatlarındaki Artış Endişe Verici

Işıksever, ayrıca artan et fiyatlarını da eleştirdi. "Bizim ana temel ürünümüz et. Et fiyatlarındaki artışlar doğal olarak diğer ürünlerin fiyatlarına da yansıyor. Bu durum Ramazan menülerini ve diğer ürünleri etkileyecek. Et fiyatlarının kontrol altına alınması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Ekonomistler Uyarıyor: Shrinkflasyon ve Skimpflasyon

Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, Türkiye'de enflasyonla bağlantılı olarak shrinkflasyon (ürün gramajının düşürülmesi) yaşandığını vurguladı. Aynı yazısında, skimpflasyon (ürün kalitesinin düşürülmesi) konusunda da uyarıda bulunarak, enflasyonun kalıcı olarak düşürülmeden bu iki tür enflasyonun devam edeceğine dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trabzonspor Adana Demirspor Anlık Maç Anlatım

Trabzonspor Adana Demirspor Anlık Maç Anlatım