Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Nestle CEO'su görevden alındı

Nestle CEO'su görevden alındı

Nestle, düşük performans nedeniyle CEO Mark Schneider’in görevine son verdi. Şirketin yeni CEO’su Laurent Freixe oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nestle CEO'su görevden alındı
KAYNAK: Haber Merkezi

Dünyanın en büyük gıda üreticilerinden biri olan Nestle, şirketin performansında yaşanan düşüş nedeniyle CEO Mark Schneider'in görevine son verdi. Nestle'nin Perşembe günü geç saatlerde düzenlenen yönetim kurulu toplantısında, Schneider'in görev süresinin son bulduğu duyuruldu. Schneider'in yerine, şirketin kıdemli yöneticilerinden Laurent Freixe getirildi.

Yeni CEO Laurent Freixe Kimdir?

Laurent Freixe, Nestle'nin yeni CEO'su olarak atanarak, şirketin yönetiminde önemli bir değişikliğe imza attı. Freixe, Nestle'nin içinden gelen ilk dışarıdan olmayan CEO olarak dikkat çekiyor. 58 yaşındaki Alman yönetici Mark Schneider'in yaklaşık sekiz yıl süren görev süresi, "düşük performans" gerekçesiyle son buldu.

Yatırımcı Görüşmesinde Daha Fazla Detay Verilmedi

Nestle'nin Cuma günü yapılan yatırımcı görüşmesinde, Schneider'in görevden alınmasıyla ilgili detaylı bilgi verilmedi. Nestle'nin Yönetim Kurulu Başkanı Paul Bulcke, yönetim kurulunun mevcut ortamı değerlendirerek değişiklik yapma kararı aldığını belirtti. Ancak bu açıklamalar, yatırımcılara daha fazla bilgi sunulmadan sınırlı kaldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SPK'dan 2 şirketin halka arzına onay

SPK'dan 2 şirketin halka arzına onay