Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Moody's gözleri üzerinde: Türkiye'nin kredi notu artacak mı?

Moody's gözleri üzerinde: Türkiye'nin kredi notu artacak mı?

Bu gece yarısı Moody's'in Türkiye not kararını açıklaması bekleniyor. Finans piyasaları, olası bir not yükseltme veya düşürme kararı için hazır bekliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Moody's gözleri üzerinde: Türkiye'nin kredi notu artacak mı?

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisi hakkında 2024 yılının ilk değerlendirme raporunu bugün açıklamaya hazırlanıyor. 2023 yılının son raporunu 15 Aralık'ta açıklamayarak gündemi merakla bekleten Moody's'in bu kez not veya not görünümünde değişiklik yapma olasılığı üzerine odaklanılıyor.

S&P'nin olumlu not görünümü açıklamasının ardından, finans piyasalarında artan beklentiler doğrultusunda Moody's'in de benzer bir adım atmış olabileceği üzerine spekülasyonlar sürüyor. Türkiye'nin ekonomik performansındaki potansiyel iyileşme, sıkı mali politikalar ve enflasyonla mücadeledeki kararlılık, kredi derecelendirme kuruluşlarının dikkatini çekmiş durumda.

Moody's'in 2024 raporunda, Türkiye'nin kredi notu "B3" seviyesinde ve not görünümü "durağan" konumda bulunuyor. Ancak, geçtiğimiz raporda vurgulanan sıkı parasal duruşun devam etmesi ve ücret anlaşmalarının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyon hedefleriyle uyumlu olması durumunda, not görünümünün pozitife çevrilebileceği belirtilmişti.

Moody's'in bu açıklaması, Türkiye'nin ekonomik geleceği ve finansal istikrarı konusundaki uluslararası algıyı etkileme potansiyeline sahip. Açıklamanın ardından piyasalarda olası tepkiler ve Türkiye'nin risk profili üzerindeki etkiler yakından izlenecek. Moody's'in 19 Temmuz 2024 tarihinde yapacağı bir sonraki değerlendirme de ekonomiyle ilgili belirsizlikleri giderebilecek nitelikte olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erzurum Dadaşı ve Antalya Yörükleri Birlikte

Erzurum Dadaşı ve Antalya Yörükleri Birlikte