Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Merkez Bankası Kasım ayında en çok altını satın aldı

Merkez Bankası Kasım ayında en çok altını satın aldı

Dünya Altın Konseyi'nin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Baş Analisti Krishan Gopaul, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve kamuya açık kaynaklar aracılığıyla bildirilen verilere göre, küresel merkez bankalarının altın rezervleri kasım ayında net 44 ton artarak genel bir yükseliş gösterdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Merkez Bankası Kasım ayında en çok altını satın aldı
KAYNAK: Haber Merkezi

Gopaul, küresel düzeyde merkez bankalarının altın talebinin devam ettiğini belirterek, brüt alımların 60 tonu aşarken brüt satışların 15 ton civarında kaldığını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ekim ayında 19 ton altın alarak resmi altın rezervlerini, Hazine ile birlikte 498 tona çıkardığını vurgulayan Gopaul, TCMB'nin mart-mayıs döneminde yoğun net satışlar yapmasının ardından yıllık bazda 44 ton ile net satıcı konumunu sürdürdüğünü kaydetti.

Kasım ayında 25 ton altın alımıyla öne çıkan TCMB'yi, 19 tonluk alımıyla Polonya Merkez Bankası ve 12 tonluk alımıyla Çin Halk Bankası takip etti.

altınn-2

Polonya Merkez Bankası'nın altın rezervlerine 6 ton daha ekleyerek toplamını 340 tona çıkardığına dikkat çeken Gopaul, Hindistan Merkez Bankası'nın 3 ton, Çek Ulusal Bankası'nın 2 ton, Kırgız Cumhuriyeti Ulusal Bankası'nın 1 ton ve Katar Merkez Bankası'nın da 1 ton altın alımı gerçekleştirdiğini belirtti.

Gopaul, ekim ayında daha yüksek hacimli satışların gerçekleştiğine dikkat çekerek, bu satışların 11 ton ile Özbekistan Merkez Bankası ve 2 ton ile Kazakistan Ulusal Bankası tarafından yapıldığını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İşsizlik maaşı güncellendi: Yeni oran belirlendi

İşsizlik maaşı güncellendi: Yeni oran belirlendi