Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Mehmet Şimşek 29 yıllık sistemi sessizce sonlandırdı

Mehmet Şimşek 29 yıllık sistemi sessizce sonlandırdı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 29 yıldır devam eden sistemi gürültüsüz bir şekilde ortadan kaldırdı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mehmet Şimşek 29 yıllık sistemi sessizce sonlandırdı
KAYNAK: Haber Merkezi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Danıştay kararına rağmen 28 Aralık'ta yürürlüğe giren yeni bir yasa ile götürü gider uygulamasını resmi olarak kaldırdı.

Götürü gider uygulamaları, mükelleflerin yurt dışındaki faaliyetlerinde belgesi olmayan giderlerin, sağlanan hasılatın belli bir kısmını geçmemek şartıyla ticari kazançlarından düşmesine imkan tanıyordu. Ancak, 28 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2024 Ocak’tan itibaren kazançlara uygulanmak üzere götürü gider uygulamasına son verdi.

Ekonomi yazarı Abdullah Tolu, yapılan değişiklikle birlikte ihracat, yurt dışında inşaat, taşımacılık sektörlerinde vergi mükellefleri için sorunlar yaratabileceğini belirtti. Danıştay’ın önceki kararıyla götürü gider uygulamasının iptal edildiğini vurgulayan Tolu, Maliye Bakanlığı'nın ise bu karara uymak yerine yeni bir yasa ile uygulamayı tamamen kaldırdığını ifade etti.

29 yıllık bir sistemin sessiz sedasız sona erdiğini vurgulayan Abdullah Tolu, ilgili sektörlerden bu konuda herhangi bir tepki gelmediğini belirtti. 2024 yılı Ocak ayından itibaren mükelleflerin belgelendirilemeyen giderleri için götürü gider uygulamasından faydalanamayacağına dikkat çeken Tolu'ya göre, vergi avantajı bu değişiklikle sessiz sedasız ortadan kalkmış oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beyrut saldırısında 7 kişi hayatını kaybetti

Beyrut saldırısında 7 kişi hayatını kaybetti