Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi İşsizlik maaşı güncellendi: Yeni oran belirlendi

İşsizlik maaşı güncellendi: Yeni oran belirlendi

Yeni asgari ücret belirlendi, işsizlik maaşı oranı da güncellendi. Detayları haberde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İşsizlik maaşı güncellendi: Yeni oran belirlendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasına göre, 2024 yılında asgari ücret 17,002 TL olarak belirlendi. Bu zam ile birlikte birçok ücrette de değişiklik yapıldı ve asgari ücretlinin işsiz kalması durumunda alacağı ödenek ile işsizlik ödeneğinin tavan tutarı da artırıldı.

Asgari Ücret ve İşsizlik Maaşı Detayları:

Asgari Ücret Artışı: Yeni asgari ücretin belirlenmesiyle birlikte, milyonlarca çalışanın maaşlarında artış yaşanacak.

İşsizlik Maaşı Süresi: Son 3 yılda en az 600 gün prim ödemesi olan ve son 120 günde iş akdi devam ederken işten çıkartılanlara, işsizlik maaşı çalışma süresine göre 6 aydan 10 aya kadar süreyle ödeme yapılacak.

İşsizlik Maaşı Miktarı: İşsizlik maaşı, son 4 aylık ücret ortalamasının yüzde 40'ı oranında hesaplanacak. Damga vergisi kesildikten sonra işsizin eline en az 7,940 TL, en fazla 15,880 TL geçecek.

Tavan Tutar Artışı: İşsizlik ödeneğinin tavan tutarı 10,650 TL'den 15,880 TL'ye çıkarıldı ve bu artış bu ay itibariyle uygulanmaya başlandı.

İşsizlik Maaşı Başvuru Şartları:

İşsizlik maaşı alabilmek için şartları sağlamak yetmemekte, aynı zamanda hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvuruda bulunmak da gereklidir.

Başvurular şahsen İŞKUR birimine gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilmektedir. Mücbir sebepler dışında 30 gün içinde başvurulmaması durumunda, başvuruda gecikilen süre, toplam hak sahipliği süresinden düşülmektedir. İşsizlik maaşıyla ilgili detaylı bilgilere İŞKUR'un resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MasterChef 2023 All Star’da Kim Elendi? Yarı Finalistler Belli Oldu!

MasterChef 2023 All Star’da Kim Elendi? Yarı Finalistler Belli Oldu!