Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Hamsi tezgahlarda yerini aldı! Hamsi ne kadar?

Hamsi tezgahlarda yerini aldı! Hamsi ne kadar?

Hamsi ne kadar? Sorusu vatandaşlar tarafından arama motorlarında aratılıyor. Denizlerde av yasağının sona ermesinin ardından palamut bolluğuyla birlikte hamsi de tezgâhlarda erken görülmeye başlandı. Balıkçılar, bu durumu umut verici olarak değerlendiriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Hamsi tezgahlarda yerini aldı! Hamsi ne kadar?
KAYNAK: İHA

Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle birlikte balık tezgâhlarında hareketlilik arttı. İlk etapta bolca palamut ile karşılaşan vatandaşlar, şimdi de hamsinin erken gelişine tanık oluyor. Balıkçılar, hamsinin bu kadar erken dönemde tezgâhlarda yer almasının hamsi avcılığı açısından gelecek yıllara umut verdiğini belirtiyor. Trabzon Balık Hali’nde ise hamsinin kilosu şu an için 200-250 TL arasında satılıyor.

Hamsi tezgahlarda yerini aldı! Hamsi ne kadar?

Balıkçılar ne diyor?

Trabzon’da yıllardır balıkçılık yapan Mehmet Örseloğlu, hamsinin bu yıl palamutla aynı dönemde tezgâhlarda yer almasının dikkat çekici olduğunu vurguluyor. “Bu sene palamudun bol olduğu dönemde ilk kez hamsi geldi. Hamsi Sinop'tan geliyor ve genelde küçük balıkçıların ağlarına takılıyor. Uzun yıllardır palamut ve hamsi aynı anda tezgâhlarda yer almazdı. Fiyatı şu anda 200 TL civarında, ancak hamsinin devam edip etmeyeceği konusunda net bir şey söylemek zor” ifadelerini kullandı.

Hamsi tezgahlarda yerini aldı! Hamsi ne kadar?

Hamsinin geleceği nasıl?

Hamsinin bu yıl palamutla birlikte tezgâhlarda görülmesi, balıkçıları da şaşırttı. Balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış, “Bu sene ilk kez hamsiyi bu kadar erken görüyoruz. Palamutun bol olduğu bu dönemde hamsinin de aynı bolluğu yaşayıp yaşamayacağını göreceğiz. Genelde hamsi bu kadar erken görünmezdi. Umarım bu yıl hamsi avcılığı açısından da verimli geçer” dedi.

Hamsi ne kadar?

Tezgâhlarda hamsi bolluğu yaşansa da fiyatlar yüksek seyrediyor. Trabzon Balık Hali'nde satışa sunulan hamsinin kilosu 200 TL ile 250 TL arasında değişiyor. Bu durumun, hamsi miktarının artmasıyla düşüp düşmeyeceği merak konusu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muratpaşa Belediyesi Başpehlivanları Ödüllendirecek

Muratpaşa Belediyesi Başpehlivanları Ödüllendirecek