Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi TÜİK Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Verilerini Açıkladı

TÜİK Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Verilerini Açıkladı

TÜİK verilerine göre, Türkiye'de tarım ürünleri üretici fiyat endeksi Haziran ayında yıllık bazda yüzde 54,58 artış kaydetti. Endeksteki artış, özellikle yağlı meyveler kategorisinde belirgin oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜİK Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Verilerini Açıkladı
KAYNAK: İHA

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım-ÜFE) verilerini yayınladı. Endeks, bir önceki aya göre yüzde 1,95 artış gösterdi. Yıllık bazda ise Haziran 2023'e göre yüzde 54,58 yükseldi.

Sektörel Artışlar ve Alt Grup Performansı

Haziran ayında tarım ve avcılık ürünleri ile ilgili hizmetlerde yüzde 1,99 artış, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 0,59 artış görüldü. Balıkçılık ve destekleyici hizmetlerde ise yüzde 2,17 artış kaydedildi.

Ana Gruplarda Değişimler

Tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 9,72 artış, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 4,23 azalış ve canlı hayvanlar ile hayvansal ürünlerde ise yüzde 0,01 artış yaşandı.

Öne Çıkan Alt Gruplar

Yıllık bazda en yüksek artış yüzde 156,24 ile yağlı meyvelerde görülürken, aylık bazda en büyük düşüş yüzde 22,70 ile yumuşak çekirdekli meyvelerde ve sert çekirdekli meyvelerde yaşandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Depremzede besiciler devlet desteğiyle üretime devam ediyor

Depremzede besiciler devlet desteğiyle üretime devam ediyor