Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Emekli maaşında heyecanlandıran gelişme

Emekli maaşında heyecanlandıran gelişme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapılan kabine toplantısı sonrası emeklilerin heyecanı arttı. Maaşlarında iyileştirme bekleyen emekliler uzun çabanın ardından istediklerine ulaşacak mı merak edilmekte.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekli maaşında heyecanlandıran gelişme

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kabine toplantısı gerçekleşti. Kabine toplantısında da ele alınan emekli maaşları için yeni düzenlemenin Ekim ayında Meclis'e gelebileceği iddiaları konuşulmaya başlandı. Milyonlarca emekli maaşları için müjde beklerken, emeklinin 3 önemli beklentisi var; seyyanen zam, prim-maaş dengesizliğinin giderilmesi ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine çıkması.

Torba yasada da umduğunu bulamayan milyonlar için Ekim ayında önemli gelişmelerin yaşanabileceği iddia edildi. Temmuz ayında bütün emeklilerin zam oranı yüzde 25'e tamamlanmıştı. Yüzde 25'lik zam kök maaş üzerinden yapıldığı için pek çok emeklinin emekli maaşı değişmezken bu durum emeklileri memnun etmedi.

"YENİDEN DEĞERLENDİRME YAPACAĞIZ"

Gözler Meclis'in açılacağı tarihe çevrilirken; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamada Aralık ayını işaret ederek "Yeniden değerlendirme yapacağız" demişti.  O mesajı da seyyanen zam olarak yorumlanmıştı.

YÜKSEK PRİM YÜKSEK MAAŞ

Seyyanen zam gibi emekliler, primi daha çok olana daha fazla maaş verilmesini de bekliyor. Emekli maaşlarıyla ilgili bütün düzenlemelerin ise Ekim ayında Meclis'e gelmesi bekleniyor.

Süleyman Gezici

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ARAP TURİST: "VARSA PROBLEMİNİZ ERDOĞAN'A GİDİN"

ARAP TURİST: "VARSA PROBLEMİNİZ ERDOĞAN'A GİDİN"