Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Doların liderinden önemli sinyal! Yatırımcılar dikkat

Doların liderinden önemli sinyal! Yatırımcılar dikkat

Fed Başkanı Powell, ekonomideki güçlü performansa dair belirtilerin, ilerleyen dönemde ek faiz artışlarının gündeme gelebileceğine işaret ettiği bir açıklama yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Doların liderinden önemli sinyal! Yatırımcılar dikkat
MUHABİR: Süleyman Gezici

Güçlü Ekonomi ve Temkinli Faiz Politikası

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell, New York Ekonomi Kulübü'nde yaptığı konuşmada, ekonomideki güçlü performansa dikkat çekti. Powell, "Belirsizlikleri ve riskleri göz önüne aldığımızda ve geldiğimiz noktaya bakıldığında Komite, temkinli biçimde ilerliyor" dedi. Trendin üzerindeki büyüme ve iş gücü piyasasındaki sıkılığın devam etmesi durumunda, ek faiz artışlarının gündeme gelebileceğine işaret etti.

Enflasyon ve Para Politikası

Enflasyon konusuna da değinen Powell, Eylül ayı enflasyon verilerinin düşüş eğilimini sürdürdüğünü ancak daha az cesaret verici olduğunu ifade etti. ABD'deki yıllık enflasyonun hala yüzde 2'lik hedefin üzerinde seyrettiğini belirten Powell, düşük enflasyonun sürdürülebilir dönüşünün, ekonomide trendin altında büyümeyi gerektirebileceği uyarısında bulundu.

Jeopolitik Gerilim ve Temel Risk Unsuru

Powell, konuşmasında jeopolitik gerilime de vurgu yaparak, bu durumun temel risk unsuru olduğunu belirtti. Yüksek jeopolitik gerilimin, ekonomik görünümü belirsizleştirdiğini ve Fed'in para politikasını şekillendirirken dikkate alması gereken bir faktör olduğunu ifade etti.

Para Politikasındaki Zorluklar

Fed Başkanı, yeni ve eski belirsizliklerin para politikasını sıkılaştırma riski ile gevşetme riski arasında denge kurma görevinin zorlaştığını belirtti. Powell, bu dengeyi korumanın, ekonomik istikrarı sağlama adına kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

İş Gücü Piyasası ve İşsizlik Verileri

Powell, iş gücü piyasasına dair yapılan değerlendirmelerde, birçok göstergenin iş gücü piyasasının hala sıkı olduğunu ancak kademeli olarak soğumaya başladığını gösterdiğini ifade etti. Bu değerlendirme, işsizlik başvurularının son 9 ayın en düşük seviyesinde olduğu günün ardından geldi.

Fed Başkanı Powell'ın bu açıklamaları, ekonomik görünüm, enflasyon, jeopolitik riskler ve iş gücü piyasasındaki gelişmelere dair önemli bilgiler içeriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BİSAM’dan korkutan yoksulluk sınırı raporu! Asgari ücretliler açlık sınırı altında!

BİSAM’dan korkutan yoksulluk sınırı raporu! Asgari ücretliler açlık sınırı altında!