Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Devlet o şartları sağlayanlara 8 bin TL ödeme yapacak

Devlet o şartları sağlayanlara 8 bin TL ödeme yapacak

Yeni yılda devlet, ilgili şartları sağlayan vatandaşlara 8,048 TL ödeme yapacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Devlet o şartları sağlayanlara 8 bin TL ödeme yapacak

2024 yılında yapılacak olan asgari ücret zammı, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yıl zammını belirlemek amacıyla 11 Aralık'ta ilk toplantısını gerçekleştirecek. Bu zam, asgari ücretin yanı sıra birçok kalemi etkileyerek, 65 yaş aylığı, GSS primi, isteğe bağlı sigorta primleri, engelli aylıkları, işsizlik maaşı ve çeşitli ödenekler ile sosyal yardımlarda da artışa neden olacak.

Yeni asgari ücret rakamına göre, çalışmayan vatandaşların işsizlik maaşı da güncellenecek. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş'un açıklamalarına göre, işsizlik maaşında yeni yılda yüzde 40 ila 80 arasında bir artış yaşanması bekleniyor.

Ahmet Kurtuluş'un vurguladığı gibi, işsizlik maaşlarının artması zorunlu bir durum. İşsizlik maaşı, asgari ücrete oranla belirlenir ve yüzde 40 ile 80 arasında olabilir. Bu çerçevede, asgari ücret zammının ardından işsizlik maaşı tabanı 8 bin 48 TL, tavanı ise 16 bin 97 TL olarak belirlenecek.

Bu durumda, devlet çalışmayan vatandaşlara en az 8 bin 48 TL ödeme yapacak. İşsizlik ödeneğinden yararlanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken önemli bir husus ise İŞKUR'a işten ayrılıştan sonraki 30 gün içinde başvuruda bulunmaktır. Başvurular, şahsen İŞKUR'a gidilerek veya internet üzerinden yapılabilmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Enver Paşa imzalı belge Tarihi Alan Başkanlığı'na bağışlandı

Enver Paşa imzalı belge Tarihi Alan Başkanlığı'na bağışlandı