Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi BOTAŞ Eylül Ayı Doğal Gaz Tarifelerini Duyurdu

BOTAŞ Eylül Ayı Doğal Gaz Tarifelerini Duyurdu

BOTAŞ, eylül ayı itibarıyla mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın satış tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapmadığını açıkladı. Güncel tarifelere göre, konut tüketicileri için 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 5 bin 631 lira olarak belirlendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BOTAŞ Eylül Ayı Doğal Gaz Tarifelerini Duyurdu
KAYNAK: Haber Merkezi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), doğal gaz fiyatları ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Eylül ayında, mesken ve sanayi aboneleri için uygulanan tarifeler ile elektrik üretiminde kullanılan gazın fiyatlarında herhangi bir artış yapılmadı.

Mesken ve Sanayi Aboneleri İçin Tarifeler

BOTAŞ’ın internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, mesken tüketicileri için eylül ayından itibaren geçerli olacak doğal gaz satış fiyatı 1000 metreküp için 5 bin 631 lira olarak belirlendi. Sanayi aboneleri içinse, bu miktar 8 bin 549 lira olarak açıklandı.

Elektrik Üretim Amaçlı Gaz Tarifesi

Elektrik üretimi için kullanılan doğal gaz fiyatı da eylül ayında sabit kaldı. BOTAŞ, 1000 metreküp doğal gazın fiyatını 12 bin lira olarak duyurdu.

Türkiye'nin Doğal Gaz Fiyatları

BOTAŞ’ın açıklamasında, Türkiye'nin doğal gaz fiyatları konusundaki konumuna da dikkat çekildi. Duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Ukrayna’dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." ifadesi kullanıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye Paralimpik Oyunları'nda Taekwondo Branşında Zirvede!

Türkiye Paralimpik Oyunları'nda Taekwondo Branşında Zirvede!