Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Bakanlıktan milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar! Tamirden memnun kalmayanlara tazminat hakkı

Bakanlıktan milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar! Tamirden memnun kalmayanlara tazminat hakkı

Araç sahipleri, tamirat sonrasında memnun kalmazlarsa ödedikleri paranın tamamını veya bir kısmını geri alabilirler.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakanlıktan milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar! Tamirden memnun kalmayanlara tazminat hakkı
KAYNAK: Haber Merkezi

Milliyet’in haberine göre, Ticaret Bakanlığı, araç sahiplerine otomobil tamirleriyle ilgili haklarını kullanma imkanı tanıyan bir meslek kılavuzu hazırladı. Bu kılavuza göre, araç sahipleri, otomobil tamirlerinin gerektiği gibi yapılmadığını düşündüklerinde indirim, yeniden tamir ve tazminat taleplerinde bulunabilecekler.

30 İŞ GÜNÜNÜ GEÇMEYECEK

Kılavuzda belirtilenlere göre, tüketiciler, Türk Borçlar Kanunu hükümleri çerçevesinde, tamiratın yeniden yapılması, bedelden indirim ve tazminat taleplerini birlikte kullanabilirler. Tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, ödemiş olduğu bedelin tamamı veya indirilen tutar, derhal tüketiciye iade edilecek.

Ayrıca, araç sahiplerinin tamir taleplerinde bulunmaları halinde sürenin 30 iş günüyü geçmeyeceği de kılavuzda belirtiliyor. Bu süre içinde tamiratın tamamlanmaması durumunda tüketici, belirlenen haklarını kullanma hakkına sahip olacak.

Tamircii

Kılavuzda, araç tamiratı sırasında doğrudan ürün satışı yapılmadığı, ancak gerekli parçaların esnaf tarafından tedarik edilerek müşteriye sunulduğu ifade ediliyor. Eğer araca takılan parça ayıplı ise, tüketiciye sözleşmeden dönme, indirim ve ücretsiz onarım hakkı veriliyor.

MÜŞTERİNİN GÜVENİ SARSILIYOR

Sektördeki avantaj ve dezavantajlara da vurgu yapılan kılavuzda, genç yaşta yüksek kazanç ve müşteri çekebilme vaadiyle öne çıkan tamirat sektörünün, fiyat farklılıkları nedeniyle müşterilerde güven sorunu yaratabileceği belirtiliyor. Ticaret Bakanlığı, bu kılavuzla tüketicilerin haklarını koruma ve güvenilir tamir hizmeti alabilmeleri adına önemli bir adım atmış oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dev şirket halka arz oluyor! Lot miktarı belli

Dev şirket halka arz oluyor! Lot miktarı belli