Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Bakanlık kararıyla şart kalkıyor: 'Kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak'

Bakanlık kararıyla şart kalkıyor: 'Kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak'

Ticaret Bakanlığı'nın müdahalesiyle, belirli şartlar rafa kaldırılıyor. Uymayanlar için ciddi hapis cezaları öngörülüyor, kesinlikle taviz verilmeyecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakanlık kararıyla şart kalkıyor: 'Kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak'
KAYNAK: Haber Merkezi

Ticaret Bakanlığı, "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı" ile ilgili önemli düzenlemeler içeren bir taslak hazırladı. Bu düzenlemelerin temel amacı, sektörde yaşanan sorunları çözmek ve sektör temsilcilerinin taleplerini karşılamaktır.

Mesleki Deneyim Şartında Değişiklik

Taslak, taşınmaz ticaretinde faaliyet gösteren veya göstermek isteyen emlak işletmelerinin yetki belgesi alması için gereken şartlarda düzenlemeye gidilmesini öngörüyor. Mesleki deneyim şartının, diğer koşulları sağlamalarına rağmen karşılanamaması durumunda yetki belgesi alınamayacak. Bu düzenleme, sektördeki sıkıntıları gidermeyi amaçlamaktadır.

İlanlarda Farklı Fiyatları Engelleme Yönetmeliği

Düzenleme ayrıca, internet ortamındaki taşınmaz ilanlarına ilişkin yeni yükümlülükler getirmektedir. Elektronik ortam sağlayan gerçek veya tüzel kişilere, aynı yerle ilgili farklı fiyatlarla birden fazla ilan girişine izin verilmeyecek. Bu kurala uymayanlar, ilgili kanunlarda belirtilen suç niteliğine göre para cezaları ile karşılaşacak.

Hapis Cezası Tehlikesi

Öte yandan, yetki belgesi verilme şartlarına ilişkin de değişiklik öngörülmektedir. Kasten işlenen suçlardan dolayı toplam 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası alınmamış olma şartı, daha spesifik bir ifadeyle "kasten işlenen suçlardan dolayı toplam 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası alınmamış olması" şeklinde düzenlenecektir. Bu düzenlemeyle birlikte, yetki belgesi almak isteyenlerin geçmişte işledikleri ciddi suçlardan dolayı hapis cezası alma riski artacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
O şehirde kira fiyatları hızla yükseliyor: 1 yılda yüzde 127 artış

O şehirde kira fiyatları hızla yükseliyor: 1 yılda yüzde 127 artış