Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Av yasağı sona erdi! Palamut ve çinekop bolluğu bekleniyor

Av yasağı sona erdi! Palamut ve çinekop bolluğu bekleniyor

1 Eylül'de av yasağının sona ermesiyle birlikte İstanbul'da balıkçılar denize açıldı. Palamut, çinekop, istavrit ve sardalya yüz güldürdü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Av yasağı sona erdi! Palamut ve çinekop bolluğu bekleniyor
KAYNAK: İHA

1 Eylül itibarıyla İstanbul’da av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar denize açılarak sezonun ilk balıklarını avladı. Palamut, istavrit, çinekop ve sardalyanın bol miktarda avlanması bekleniyor.

İlk Balıklar Mezatta Satıldı

15 Nisan'da başlayan av yasağı, 1 Eylül'de İstanbul'da sona erdi. Balıkçılar, yasağın kalkmasıyla birlikte denize açılarak ilk balıkları avladı. Gürpınar Su Ürünleri Hali'nde avlanan balıklar, sabahın erken saatlerinde mezat usulüyle satışa sunuldu. Balıkçılar, bu sezon palamut, istavrit, çinekop ve sardalya başta olmak üzere bol miktarda balık avlanmasını beklediklerini ifade etti.

İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, sezonun başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Palamutla başlayan bir sezon, bolluk ve bereketin habercisi sayılır. Tezgahlarda bol miktarda palamut görmek sevindirici. Bu sezonun böyle devam etmesini umuyoruz," dedi. Çağlar, balıkçıların bu sezondan kazançlı çıkmasını ve halkın uygun fiyatlarla balık yemesini temenni etti.

Palamut ve Çinekop Bolluğu Bekleniyor

Balıkçı Ceyhun İskele, palamut ve çinekopta bu yıl yoğunluk beklediklerini belirtti. İskele, "Havalar uygun giderse, çinekopla devam edeceğiz. Hamsi ve sardalya da her zaman olduğu gibi bol olacak. Bu yıl halkımız bol bol balık yiyecek gibi görünüyor," dedi. Palamutun bu sezon en sağlıklı ve uygun fiyatlı seçenek olacağını belirten İskele, özellikle Eylül, Ekim ve Kasım aylarında halkı balık tüketmeye davet etti.

Uygun Fiyatlı Balık İçin Hazırlıklar Sürüyor

Balıkçı Yunus Emre Çimen ise bu sezona dair umutlu olduklarını belirterek, "Mutluyuz, hevesliyiz ve tam gücümüzle çalışacağız. Balıklar büyüdükçe, kilosu daha uygun hale gelir," ifadelerini kullandı. Balıkçıların bu sezon halka ucuz balık yedirmek için yoğun çaba göstereceği ifade edildi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AFAD'dan 24 şehre turuncu ve sarı kod uyarısı

AFAD'dan 24 şehre turuncu ve sarı kod uyarısı