Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi ANTGİAD’da markalaşma konuşuldu

ANTGİAD’da markalaşma konuşuldu

Antalya Genç İş Adamları Derneği’nin (ANTGİAD) bir otelde gerçekleştirdiği toplantıda, Özel Oytun Türkoğlu, ‘markalaşma ve pazarlama’ başlıklı bir sunum yaptı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ANTGİAD’da markalaşma konuşuldu

Genişletilmiş üye buluşması olarak belirtilen toplantının açılış konuşmasını yapan ANTGİAD Başkanı Osman Sert, dernek üyelerinin başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “ gelişim sürecimize katma değer sağlayan bizlerin bir yerlere atanmasından gurur duyuyoruz” dedi.

ANTGİAD başkan

Kendi içlerinde sürekli ekonomi konuştuklarını, yaşanan seçim süreci sonrası seçilen Antalya milletvekillerinin sorumluluk üstlendiğini belirterek tebrik etti. Göç sorunlarına, kira artışlarına, ulaşımdan, yabancılara konut satışına kadar birçok konuya değinen başkan, bu gibi tespitlerini rapor halinde ilgililere sunduklarını söyledi.

“Son zamanlarda finansmana erişmekte zorlanıyoruz ve bu sorunu nasıl aşacağımıza dair soru işaretlerimiz var” diyen başkan Sert, Merkez bankasının ekside olmasının iş dünyasında belirsizlik yarattığını öne sürerek; “Bu belirsizliğin ortadan kalkması istikrar açısından önemlidir.” dedi.

Yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine değinerek; “ANTİGAD üyeleri olarak takım tutar gibi partizan olamayız, hepimizin ayrı ayrı fikirleri var. Görüşlerimizi toleranslı bir şekilde bir birimizle paylaşıyoruz. İstişare kültürünü geliştirmiş bir ANTGİAD’ın topluma örnek olabileceğini düşünüyoruz” şeklinde cümleler kurdu.

Ayrışmanın topluma zarar vereceğini öne sürerek; “Ayrışan ve ortak değer yaratamayan topluluklar, başarılı olamaz” dedi.

Antalya işletmelerinin markalaşma yönünde ilerlediğini, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Serbest bölgenin artık kabına sığmadığını belirten başkan Osman Sert, markalaşma ve pazarlama konusunda önemli bilgiler almak için davet ettikleri Özel Oytun Türkoğlu’na, kürsüyü devretti.

Konuşmacı-1

Kısaca kendisini tanıtan Türkoğlu, Türkiye’de markalaşma üzerine 72 şehirde yapılan toplantılarda konuşmacı olduğunu, konuşmadığı şehirlerin etkinlik yapılamayan şehirler olduğunu belirterek başladığı konuşmasını slayt gösterisiyle sürdürdü.

Psikolojik olarak yılgınlık içine girilmemesi gerektiğini savunan Özel Oytun Türkoğlu, Dünyada markalaşmış ve marka değerinin çok yüksek olduğu firmaların nasıl geliştiğini örneklerle anlattı. Pazarlama konusunda önerilerde bulunarak üretilen ürünlerin müşterinin hafızasında yer edinmesinin önemine değindi. Limon örneği vererek; “İnsanlar bir ürünü kullandıktan sonra, adını duyunca beyninde canlandırabilir, hatta ağzı da sulanabilir” dedi.

İnsanların aynı ürünleri farklı fiyatlarla aldıklarına değinen Türkoğlu, aynı ürünün farklı fiyatlarla ve de yüksek fiyatlarda alıcı bulmasının sebebinin marka tanıtımı olduğunu söyledi.

İLK MARKA KANUNU; ALAMETİFARİKA

Türkiye’de ilk marka kanununun 150 yıl önce kabul edilen “Alametifarika Kanunu” olduğunu ileri sürdü.

Türkoğlu ayrıca, arz talep dengesine değinerek, müşteri ihtiyaçlarına göre üretim geliştirmekten bahsetti.

Sağlam otomobil olarak Volvo markasının konuşulmasının sebebine değinerek, trafik kazalarından ders çıkararak, aracın neresi hasar görmüşse o kısmını sağlamlaştırarak Volvo üretiminin geliştirildiğini izah ederek, ürün yenilemenin ve geliştirmenin faydalarını anlattı.

Ürün pazarlamasında renklerin de önemli olduğuna değinen Türkoğlu; “Kadınlar en fazla pembe renkleri tercih ediyor” dedi. Son cümlelerinde, “Algıyı yönetmekten ziyade, kalite ve üretimi yönetmek önemlidir. Ahlak, vicdan, etik değerlere sahip olarak üretim yapıp ticaret yapmak, firmanızın tercih edilmesine sebep olur” dedi.

“Atatürk, ‘en makbul insan, görevini en iyi yapandır’ demiştir. Emin olun ki 30 yıl içinde Türkiye’den dünya markaları çıkacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Sunum sonrası, ANTGİAD başkanı Osman Sert’in gecenin anısına dair takdim ettiği çerçeve sonrası, tüm üyelerle hatıra fotoğrafı çekildi.

ANTGİAD ödülANTGİAD toplu

KAMER DURDU

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sarısu Kadınlar Plajı kapılarını açıyor

Sarısu Kadınlar Plajı kapılarını açıyor