Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Antalya'da Asgari Ücret Artışı ve Enflasyonla Mücadele!

Antalya'da Asgari Ücret Artışı ve Enflasyonla Mücadele!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, 11 Aralık’ta toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Asgari Ücret Artışı ve Enflasyonla Mücadele!
KAYNAK: ATSO/ Bülten

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, 11 Aralık’ta toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirtti. Bahar, asgari ücretin yılda bir kez belirlendiğini, ancak ekonomik şartlar ve afetler gibi nedenlerle yılda birden çok kez değiştirilebileceğini ifade etti.

Enflasyonla Mücadelede Yılda Bir Kez Artış

Bahar, 2024 yılında sadece bir kez ücret artışı yapılacağını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamasını enflasyonla mücadelede önemli bir adım olarak gördüklerini söyledi. Bahar, “Yılda bir ya da iki kez artış konusunu iki açıdan değerlendirmek gerekiyor. Birincisi, çalışanların refahı ve yaşam standartlarının korunması. Bu açıdan, yüksek enflasyon yılda iki kez artış yapılmasını gerektiriyor. İkincisi ise enflasyonla mücadele. Enflasyonu kontrol edebilmek ve aşağı çekebilmek için yılda bir kez makul oranlı bir artış daha doğru bir tercih olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

Ekonomi Yönetimi ve Enflasyon

Bahar, son iki yılda enflasyonda zor bir dönem geçirildiğini belirtti. Fiyatların hızla yükseldiğini ve mevcut fiyat seviyesinin satın almayı zorlaştırdığını ifade eden Bahar, ekonomi yönetiminin bu süreci başarılı ve proaktif bir şekilde yönettiğini söyledi.

Döviz Kuru ve Asgari Ücret

Bahar, önümüzdeki haftalarda yeni asgari ücretin belirleneceğini ve Ocak ayında hemen her tür mal ve hizmette fiyat artışları yaşanacağını belirtti. Ancak, son iki yıla göre daha gerçekçi ve makul bir döviz kurumuz olduğunu ifade etti. Bahar, “Önümüzdeki haftalarda yeni asgari ücret belirlenecek ve buna bağlı olarak Ocak ayında hemen her tür mal ve hizmette fiyat artışları yaşanacak. Ancak bu kez son iki yılın aksine daha gerçekçi ve daha makul bir döviz kurumuz var” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
300 milyar liralık kredi başvuruları açıldı

300 milyar liralık kredi başvuruları açıldı