Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi 2024'te gelen tüm zamlar bu listede!

2024'te gelen tüm zamlar bu listede!

Türkiye, yeni yılda şehirler arası otobüs biletleri, Motorlu Taşıtlar Vergisi, köprü geçiş ücretleri ve trafik cezaları dahil birçok alanda zamlarla karşılaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024'te gelen tüm zamlar bu listede!

Yeni yılda Türkiye, her alanda karşılaşılan zamlarla mücadele ediyor. Vatandaşlar, nerede olursa olsun, her alanda artan mali yüklerle karşılaşıyor.

Köprü ve Otoyol Ücretlerinde Büyük Artış:

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, devletin işlettiği köprü ve otoyolların ücretlerine ciddi bir zam geldi. Devlet işletmeli köprülerde en düşük geçiş ücreti 9 lira olarak belirlenirken, boğaz köprülerinden tek yönlü geçiş ücreti 15 liraya yükseldi. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan köprü ve otoyollarda ise zam oranı yüzde 50 oldu.

Trafik Cezalarındaki Artışlar:

Yeni yıl ile birlikte trafik cezalarında da önemli bir artış yaşandı. Kırmızı ışık ihlali yapanlar 1506 lira ceza alırken, hatalı park cezası 690 lira olarak belirlendi. Hız sınırlarını aşan sürücülere uygulanan cezalar yüzde 10 ile yüzde 50 arasında değişiyor, hız sınırını yüzde 50 aşanlara ise 6 bin 439 lira ceza kesilecek. Alkollü araç kullanmanın cezası ise 6 bin 439 ile 12 997 lira arasında değişecek. Ayrıca, cep telefonuyla direksiyon başında konuşmanın cezası 1510 liraya yükseldi.

Motorlu Taşıtlar Vergisi Artışı:

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) de Resmi Gazete'de yayımlanan kararla artırıldı. Cumhurbaşkanı'nın indirim yetkisini kullanmaması üzerine MTV'ye yüzde 58,46 oranında zam yapıldı.

Tabloo-1

Kimlik Kartlarından Araç Tescil Belgesine Kadar Geniş Kapsamlı Zam:

Hazine ve Maliye Bakanlığı Genel Tebliği ile 2024 yılında birçok harç ve vergiye zam geldi. Kimlik kartları 130 liraya yükseltilirken, sürücü belgesi, pasaport ve noter ücretleri de ciddi artışlar yaşadı.

Şehirler Arası Otobüs Biletlerinde Fiyat Artışı:

Şehirler arası otobüs bilet fiyatları da artışa geçti. Özellikle İzmir-İstanbul gibi popüler güzergahlarda fiyatlar yüzde 30'lara varan oranlarda arttı.

Alkol ve Akaryakıtta Beklenen Zamlar:

Zamların 3 Ocak'tan itibaren devam etmesi bekleniyor. Özellikle altı aylık ÖTV tutarlarının belirlenmesiyle birlikte, benzin, motorin ve alkol ürünlerinde fiyat artışlarına hazırlıklı olunmalı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rachid Ghezzal'ın kadro dışı bırakılmasının sebebi belli oldu

Rachid Ghezzal'ın kadro dışı bırakılmasının sebebi belli oldu