Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya İtalya'da Mussolini'yi Anma Töreni: Nazi Selamı ve Protestolar

İtalya'da Mussolini'yi Anma Töreni: Nazi Selamı ve Protestolar

İtalya'da onlarca kişi, faşist diktatör Benito Mussolini'nin idamının 79. yıldönümünü anmak için toplandı. Bazı katılımcılar Nazi selamı verirken, diğerleri bu durumu protesto etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İtalya'da Mussolini'yi Anma Töreni: Nazi Selamı ve Protestolar
MUHABİR: Kardelen Özdemir

İtalya'da, faşist diktatör Benito Mussolini'yi idamının 79'uncu yıldönümünde anmak isteyen onlarca kişi Nazi selamı verdi. Katılımcılar siyahlar giyerek Mussolini'nin doğum yeri ve mezarının bulunduğu Predappio kasabasında yürüdüler.

LaPresse haber ajansının video kaydına göre, bir grup Mussolini destekçisi, Dongo'da yürüyüş yaptı ve Mussolini hükümetinin bakanlarının anısına göle 15 gül bıraktı. Bu yürüyüş, anti-faşist partizanların "Çav Bella" şarkısıyla karşılandı ve polis, iki grubu birbirinden ayırmak zorunda kaldı.

Mussolini'nin İdamı ve Tarihi Olaylar

Mussolini, 27 Nisan 1945'te, sevgilisi Clara Petacci ile birlikte Como Gölü kıyısındaki Dongo'da kaçmaya çalışırken anti-faşist partizanlar tarafından yakalanmıştı. İtalyan partizanlar, Mussolini'yi tutuklayarak ölüm cezasına çarptırmıştı.

İtalya'nın Siyasi Bağlamı ve Anma Etkinlikleri

İtalya'da Mussolini'nin idamının yıldönümü, Başbakan Giorgia Meloni'nin aşırı sağcı İtalya'nın Kardeşleri partisinin Pescara kentindeki seçim mitingi ile aynı zamana denk geldi. Bu parti, 1946 yılında Mussolini'nin son hükümetindeki bir genelkurmay başkanı tarafından kurulan ve faşist sempatizanları içeren İtalyan Sosyal Hareketi'ne kök salmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji 14 il için sarı kod: Kuvvetli yağış ve rüzgar

Meteoroloji 14 il için sarı kod: Kuvvetli yağış ve rüzgar