Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Eyfel Ailesi Eyfel Kulesi'nden Olimpiyat Halkalarının Kaldırılmasını İstedi

Eyfel Ailesi Eyfel Kulesi'nden Olimpiyat Halkalarının Kaldırılmasını İstedi

Fransa'nın ünlü Eyfel Kulesi'ni inşa eden mühendis'in ailesi Paris Belediyesi'nin kuleye yerleştirdiği olimpiyat halkalarının kaldırılmasını talep etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eyfel Ailesi Eyfel Kulesi'nden Olimpiyat Halkalarının Kaldırılmasını İstedi
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Fransa'nın ünlü Eyfel Kulesi'ni inşa eden mühendis Gustave Eyfel'in ailesi, Paris Belediyesi'nin kuleye yerleştirdiği olimpiyat halkalarının kaldırılmasını talep etti. 

Eyfel Ailesi Derneği (AGDE), Paris'in 2024 Olimpiyatları için kuleye eklenen renkli olimpiyat halkalarının kulenin "tarafsızlığına ve anlama" aykırı olduğunu belirtti.

Olimpiyat Halkaları ve Kuleye Etkisi

Aile, Paris Belediyesi'nin olimpiyat simgesi olarak kuleye yerleştirilen halkaların, Eyfel Kulesi'nin saygınlığına zarar verebileceği görüşünde. Dernek, "eserin saygınlığını olumsuz etkileyecek her türlü değişikliğe" karşı çıkacaklarını vurguladı. Renkli ve büyük olimpiyat halkalarının kulenin sade formuna zıt bir görüntü yarattığını belirten aile, halkaların bu yıl sonuna kadar kaldırılmasını istedi.

Paris Belediyesi'nin Planları

Paris Belediyesi, 2024 Paris Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak olan Paris'te, olimpiyat halkalarını en azından 2028 Los Angeles Olimpiyatları'na kadar kulede tutmayı planlıyor. Eyfel Kulesi'ne yerleştirilen halkalar, açılış öncesinde 29 metre genişliğinde, 15 metre yüksekliğinde ve 30 ton ağırlığında beş adet olimpiyat halkası şeklindeydi. Halkaların 8 Eylül'de sona eren Paris Paralimpik Oyunları'nın ardından kaldırılması öngörülüyordu.

Eyfel Kulesi'nin Tarihi ve Önemi

Sen Nehri kıyısındaki Champ de Mars Meydanı'nda yer alan Eyfel Kulesi, Fransız Devrimi'nin 100. yıl dönümü anısına 1887-1889 yılları arasında inşa edildi. Gustave Eyfel tarafından tasarlanan ve 330 metre yüksekliği ile dikkat çeken kule, her yıl yaklaşık 7 milyon turist tarafından ziyaret ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mutfak yanıyor! Ayçiçek yağına kallavi zam!

Mutfak yanıyor! Ayçiçek yağına kallavi zam!