Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail, gece boyunca Gazze'yi bombaladı! 51 Filistinli öldü

İsrail, gece boyunca Gazze'yi bombaladı! 51 Filistinli öldü

İsrail, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine gece boyunca düzenlediği saldırılarla Filistinlilere ölüm yağdırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail, gece boyunca Gazze'yi bombaladı! 51 Filistinli öldü
KAYNAK: İHA

İsrail, Gazze Şeridi'nde 7 günlük insani aranın sona ermesinin ardından gece boyunca düzenlediği saldırılarla bölgeyi vurdu. Han Yunus'ta 30, Refah'ta 7, Nuseyrat Mülteci Kampı'nda 13 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca, Batı Şeria'da gerçekleşen baskında bir Filistinli İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldü.

gazze-saldiri-3_w

Han Yunus'a saldırı

İnsani aranın sona ermesiyle birlikte İsrail güçleri, sivil yerleşim yerlerini hedef aldı ve 3 gün boyunca düzenlediği saldırılarda çoğu kadın ve çocuk yüzlerce Filistinli hayatını kaybetti. Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'a düzenlenen hava saldırısında 30 Filistinli öldü. Gazetecilere göre, dün gece şehirde gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle şehirdeki Filistinlilerin güvenli bir yer bulmakta zorlandığı belirtildi.

Nuseyrat Mülteci Kampı'na bomba yağdı

Refah'ta gerçekleşen baskında ise 7 kişi hayatını kaybederken, Nuseyrat Mülteci Kampı'nda düzenlenen saldırıda en az 13 kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi yaralandı. İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın Qalqilya şehrine düzenlediği baskında ise 21 yaşındaki Adnan Issam Zaid vurularak öldürüldü. Batı Şeria'da İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana 250 Filistinli hayatını kaybederken, 3 bin 400 kişi ise gözaltına alındı.

gazze-saldiri-1_w

Elektrik ihtiyacı kritik seviyede

Gazze Şeridi'nde 11 Ekim'den bu yana elektrik olmadığına dair Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in bölgeye 8 Ekim'de elektrik tedarikini kestiği ve elektrik santralinin ise 11 Ekim'de durduğu belirtildi. Elektriğin kesilmesinden önceki dönemde, Gazze Şeridi'ne Ocak ayından Eylül ayına kadar günde ortalama 13,3 saat elektrik verildiği açıklandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Yerel Seçim İçin İlk Adayını Açıkladı! İşte O Antalyalı Başkan

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Yerel Seçim İçin İlk Adayını Açıkladı! İşte O Antalyalı Başkan