Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Hint Oyuncu Poonam Pandey'in Rahim Ağzı Kanseri Kampanyası Etiği Tartışmalara Neden Oldu

Hint Oyuncu Poonam Pandey'in Rahim Ağzı Kanseri Kampanyası Etiği Tartışmalara Neden Oldu

Halkla ilişkiler kampanyalarının etik sınırlarını zorlayan bir olay Hindistan'ın ünlü oyuncusu Poonam Pandey'in dramatik bir şekilde rahim ağzı kanseri iddiasıyla öldüğü açıklaması yapmasıyla yaşandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hint Oyuncu Poonam Pandey'in Rahim Ağzı Kanseri Kampanyası Etiği Tartışmalara Neden Oldu
KAYNAK: Haber Merkezi

Halkla ilişkiler kampanyalarının etik sınırlarını zorlayan bir olay Hindistan'ın ünlü oyuncusu Poonam Pandey'in dramatik bir şekilde rahim ağzı kanseri iddiasıyla öldüğü açıklaması yapmasıyla yaşandı. Ancak daha sonra yapılan açıklamada Pandey'in hayatta olduğu belirtildi.

32 yaşındaki oyuncunun sosyal medya hesabından yapılan duyuru, medya kurumları arasında büyük bir şok etkisi yarattı ve ölüm haberleri hızla yayıldı. Ancak Pandey, bir gün sonra sosyal medya hesabından yayınladığı video ile hala hayatta olduğunu ve asıl amacının rahim ağzı kanserine dikkat çekmek olduğunu açıkladı.

Pandey'in bu dramatik kampanyası, rahim ağzı kanseri gibi ciddi bir sağlık sorununa dikkat çekmek için yapılmış olsa da, halkla ilişkiler ve etik konularıyla ilgili bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Hindistan'da meme kanserinden sonra en çok rastlanan kanser türü olan rahim ağzı kanseri, her yıl binlerce kadının hayatını kaybetmesine sebep olmaktadır. Ancak bu kanser türü, HPV aşısı sayesinde önlenebilir.

Perşembe günü Hint hükümetinin, 9-14 yaş arası kız çocuklarının rahim ağzı kanserine karşı aşılanması için adımlar atmaya başladığı duyuruldu. Ancak kampanyanın detayları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Pandey'in kampanyası, bazıları tarafından başarılı bulunurken, bazıları ise bu tür bir dramatik yaklaşımın etik olmadığını savundu. Özellikle Pandey'in ölümünün duyurulmasının ardından yaşanan karışıklık, medyanın haberleştirme sürecindeki sorumlulukları ve hassasiyeti tekrar gündeme getirdi.

Kampanyayı düzenleyen sosyal medya ajansı Schbang, tepkilerin ardından bir özür mesajı yayımladı. Pandey'in annesinin kansere karşı bilinçli bir duruş sergilediği ve bu yüzden kampanyanın önemli olduğu vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Anksiyete bozukluğu gençlerde ve kadınlarda daha sık görülüyor

Anksiyete bozukluğu gençlerde ve kadınlarda daha sık görülüyor