Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya AB Komisyonu Üyesi Thierry Breton İstifa Ettiğini Açıkladı

AB Komisyonu Üyesi Thierry Breton İstifa Ettiğini Açıkladı

Avrupa Birliği Komisyonu İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton, Fransa'nın yeni dönemde kendisi yerine başka bir isim önermesi üzerine istifa etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AB Komisyonu Üyesi Thierry Breton İstifa Ettiğini Açıkladı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun iç pazardan sorumlu üyesi Thierry Breton, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in Fransa'dan kendisi yerine yeni bir isim talep etmesinin ardından istifa kararı aldı. 

Breton, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla, bu durumu kamuoyuyla paylaştı.

Macron'un aday gösterdiği isim geri çekildi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından yeniden aday gösterilen Breton, AB Komisyonu'ndaki görevine devam etmeyi beklerken, von der Leyen'in kişisel nedenlerle isminin geri çekilmesini talep ettiğini belirtti. Breton, bu kararın kendisiyle direkt bir görüşme yapılmadan alındığını vurgularken, Fransa'ya daha etkili bir portföy önerildiği iddialarına dikkat çekti.

Tartışmalı yönetim unsurları

Breton, yaşanan bu gelişmeleri "tartışmalı yönetim unsurları" olarak nitelendirdi ve AB Komisyonu üyeliği görevini artık sürdüremeyeceği sonucuna vardığını belirterek istifasını sundu.

Elon Musk'la yaşanan gerilim

Breton’un ismi, daha önce Elon Musk ile yaşadığı gerilimle gündeme gelmişti. Breton, Musk’a, ABD eski başkanı Donald Trump ile X sosyal medya platformunda yapılacak yayına yönelik uyarılarda bulunmuştu. Musk ise bu duruma esprili ve eleştirel bir görselle karşılık vermişti.

Bu olayın ardından AB Komisyonu, Breton'un bu adımını von der Leyen ve diğer üyelerle koordine etmediğini duyurmuştu.

Yeni adaylar açıklanacak

Von der Leyen'in, ikinci döneminde görev yapacak AB Komisyonu üyelikleri için hazırladığı listenin bu hafta açıklanması bekleniyor. Her AB üyesi ülkeden bir kişinin Komisyon’da görev aldığı yapıda, Fransa'nın yeni adayı merakla bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta kavşakta minibüs ile otomobil çarpıştı

Manavgat'ta kavşakta minibüs ile otomobil çarpıştı