Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Marsilya'da PKK Yandaşlarının Sözde Festivalinde Terör Propagandası Yapıldı

Marsilya'da PKK Yandaşlarının Sözde Festivalinde Terör Propagandası Yapıldı

Fransa’nın Marsilya kentinde düzenlenen sözde festivalde terör örgütü PKK yandaşları, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen teröristleri anarak örgüt propagandası yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Marsilya'da PKK Yandaşlarının Sözde Festivalinde Terör Propagandası Yapıldı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Fransa'nın Marsilya kentinde terör örgütü PKK yandaşları, sözde bir festival düzenleyerek güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen teröristleri andı.

Festival adı altında gerçekleştirilen gösteride, örgüt sempatizanları PKK paçavraları taşıdı ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması yönünde sloganlar attı.

PKK sembolleriyle örgüt propagandası

Sözde festivalde PKK sempatizanları, terör örgütünün sembolleri ile örgüt propagandasını açıkça yaparken, Fransa'nın terör örgütü olarak kabul ettiği PKK'nın sembolleriyle sahneye çıkılması dikkat çekti. Terör örgütünün propaganda faaliyetlerinin bu denli aleni şekilde yapılmasına ise yetkililer tarafından herhangi bir müdahale yapılmaması, kamuoyunda tepki çekti.

Fransa Dışişleri Bakanlığı sessizliğini koruyor

Konuyla ilgili olarak Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin Fransa Dışişleri Bakanlığı'na yönelttiği, "PKK, Avrupa Birliği ve Fransa tarafından terör örgütü olarak tanınırken, bu örgütün sembolleriyle propagandaya neden izin verildi?" sorusuna henüz bir yanıt gelmedi. Fransa’nın bu tavrı, uluslararası arenada çifte standart eleştirilerine yol açtı.

Türkiye'nin Macron’a tepkisi sürüyor

Türkiye, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 2021 yılında PKK/PYD/YPG güdümündeki sözde "Suriye Demokratik Konseyi" üyeleri ile gerçekleştirdiği görüşmeyi sert bir şekilde kınamıştı. Türkiye, bu görüşmeyi terör örgütü ile iş birliği olarak değerlendirirken, Fransa'nın bu tutumunun bölgedeki terörle mücadeleye zarar verdiğini vurgulamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Staj ve Çıraklık Mağdurları Ankara'da Buluştu! Mağdurlardan Yöneticilere Çağrı

Staj ve Çıraklık Mağdurları Ankara'da Buluştu! Mağdurlardan Yöneticilere Çağrı