Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Ehliyete Puan Sistemi Geliyor: Zorunlu Olacak

Ehliyete Puan Sistemi Geliyor: Zorunlu Olacak

Belçika'da ehliyetlere puan sistemi getiriliyor. Trafik ihlallerine bağlı olarak sürücülere ceza puanı verilecek. 12 puan toplayan sürücülerin ehliyeti 3 ay süreyle dondurulacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ehliyete Puan Sistemi Geliyor: Zorunlu Olacak
KAYNAK: İHA

Belçika'da ehliyetlerde puan sistemi uygulanacak. Avrupa'da 22 ülkede mevcut olan bu sistem, Belçika'da da benzer şekilde uygulanacak. Her trafik ihlalinde sürücülere belirli ceza puanları verilecek.

Yerleşim alanı dışında hız sınırını 20 kilometre aşmak ve engelli park yerini haksız yere kullanmak 2 ceza puanı kazandıracak. Kırmızı ışıkta geçmek, trafik levhalarına uymamak, farları kapalı araç sürmek ve yerleşim alanında hız sınırını 20 kilometre aşmak 3 ceza puanı ile cezalandırılacak. Yerleşim alanı dışında 30 kilometre hız sınırını aşanlar ve 0.5-0.8 promil alkollü tespit edilen sürücüler 4 ceza puanı alacak. Aşırı alkollü veya uyuşturucu etkisi altında araç kullanan, aktif radar dedektörü kullanan ve geçerli bir ehliyeti veya araç sigortası bulunmayan sürücüler ise 6 ceza puanı ile cezalandırılacak.

12 Ceza Puanı Toplayan Sürücünün Ehliyeti Dondurulacak

12 ceza puanı toplayan sürücünün ehliyeti otomatik olarak 3 ay süreyle dondurulacak. Ayrıca, bu sürücüler "Tekrarlanan tehlikeli sürüş davranışlarının sonuçlarına dair farkındalık kazandırmak" amacıyla yeniden sınava girecekler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ali Koç'a saldırısında flaş gelişme! Saldırgan için karar çıktı

Ali Koç'a saldırısında flaş gelişme! Saldırgan için karar çıktı